Najnovije

BORIS TADIĆ: Opozicija treba da ima zajedničkog kandidata

BEOGRAD- Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je danas da nema potreba da Skupština Srbije raspravlja o referendumu u Republici Srpskoj (RS) jer takva sednica ne bi bila delotvorna.

Tadić na konferenciji (Foto: JuTjub)

On je novinarima u Beogradu rekao da Srbija treba što manje da se meša u nadležnosti institucija u Bosni i Hercegovini, što važi i za RS.
"To ne znači da političari ne treba da kažu svoj stav o pitanjima u drugim zemljama, odnosno u BiH ali i Hrvatskoj, ali treba tačno da se zna šta je crvena linija i da se ne prelazi granica suvereniteta i nezavisnih politika", rekao je Tadić.
Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić pozvao je danas stranke demokratske i evropske orijentacije da na predsedničkim izborima sledeće godine imaju zajedničkog kandidata.
"Mi ćemo danas (sa sednice GO SDS) pozvati stranke demokratske i evropske orijentacije da se ujedine oko napora u narednom periodu u integrisanju i stvaranju novih politika koje rešavaju probleme građana, ali i nalaženju zajedničkog predsedničkog kandidata", rekao je Tadić novinarima u Beogradu uoči sednice Glavnog odbora SDS-a.
Kako je naveo, SDS smatra da je politička situacija u Srbiji i regionu katastrofalna i da su predsednički izbori "prelomnica koja je presudno važna za budućnost ove zemlje".
On je kazao da mogućih kandidata ima više, ali da ne treba to da bude tema već politike koje će da se plasiraju u javnosti u narednom periodu, a koje treba da doprinesu rešavanju problema građana - nizak nivo zaposlenosti, nizak nivo investicija i rešavanje strukturnih problema u domenima zdravstva i obrazovanja.
"Ima više kandidat imaju svi svoje prednosti i mane, ali moramo da se dogovorimo", dodao je Tadić.
On je ocenio i da ujedinjena opozicija treba da ima organe koji bi definisali način donošenje odluka.
Tadić je podsetio da je SDS predlagao da opozicija zajedno nastupi i na vanrednim parlamentarnim izborima, ali da se nažalost to nije desilo.
On je ocenio bi opozicija postigla mnogo bolje rezultate da je zajedno nastupila na izborima 24. aprila.
Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je danas da je ta stranka na parlamentarnim izborima održanim u aprilu ove godine imala veoma loš rezultat, ali da on za to preuzima ličnu i političku odgovornost.
Tadić je na sednici glavnog odbora stranke, kao razloge lošeg izbornog rezultata naveo mateijalne probleme, ograničen pristup medijima i dodao da koalicija sa Liberalno demokratskom partijom i Ligom socijaldemokrata Vojvodine nije bila delotvorna.
On je kazao da su pojedini mediji "neposredna batina" režima Srpske napredne stranke, preko kojih se blati opozicija, a kritikovao je i pojedine "plaćene nazovi analitičare koji rade u svrhu vlasti, kritikuju opoziciju i navode da je opozicija slaba".
Tadić je ponovio da bi rezultati bili mnogo bolji da je opozicija išla ujedinjeno na te izbore i da to mora da učini na predsedničkim izborima, jer će se u suprotnom nastaviti urušavanje demokratje u Srbiji.
On je ocenio da je Srbija u poslednje tri godine otkakao je Tomislav Nikolić izabran za predsednika Srbija nazadovala
Izvor: Agencije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA