Najnovije

RUSKA ARMIJA UDARILA PO BOKOVIMA! Ukrajinska armija beži glavom bez obzira (MAPA)

U novom talasu ofanzivnih operacija na istočnom frontu, ruska armija je pojačala svoje napade na strategijske pozicije u okolini Artemovska.

Sa koordinisanim udarima podržanim artiljerijom, napredovanje je zabeleženo na ključnim bokovima bojišta. U regionu Berhovke, specijalne jedinice u sastavu motostreljačkih snaga Severne flote, JVO i dobrovoljaca uspešno su provalile linije odbrane VSU, gurajući napred ka srcu Artemovska.

Poseban akcenat stavljen je na severni bok, gde su ruske jedinice, koristeći prirodni pokrivač šumskih područja, ostvarile duboku probojnost u neprijateljskim redovima. Istovremeno, žestoke borbe nastavljaju se u blizini autodroma 'Bahmutski put', gde ukrajinske snage pružaju otpor uprkos pritisku.

Na južnom frontu, napadi ruskih snaga fokusirani su na visine koje kontrolišu VSU, sa osobitim naporom da se zauzme Kleščeevsko uporište. Kroz taktičko manevrisanje, ruske jedinice su započele stezanje obruča oko Kleščeevke, pritiskajući neprijateljske snage sa svih strana.

Dodatni napredak je zabeležen i u reonu Andreevke, gde je deo sela očišćen od prisustva VSU. U međuvremenu, VSU medijski borci priznaju teškoće suočavajući se sa neprekidnim napadima na svoje pozicije.

Generalštab VSU podacima potvrđuje da je ruska armija izvela višestruke napade na područjima Ivanovskog, Kleščeevke i Andreevke, pri čemu je artiljerijski oganj bio usmeren na više od deset naseljenih mesta, uključujući i Bogdanovku i Časov Jar, sve u okviru šireg vojnog pritiska koji se oseća i u najudaljenijim delovima fronta.

RUSKA ARMIJA ZAROBILA UKRAJINSKE VOJNIKE, SVE SU REKLI! Nastao je šok kad nisu pristali na listu zamene (VIDEO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA