Najnovije

RUSI POBESNELI: Kakav incident?! Američki F-22 je pobegao čim mu se otpozadi našao SU-35! (VIDEO)

Ministarstvo odbrane RF odreagovalo je na američke tvrdnje da su dva lovca SAD F-22 Raptor iznad Eufrata presrela dva ruska jurišna aviona Su-25.

Incident ili bežanija američkih aviona? (Foto: Jutjub)

Saopštilo je: „Opet neki američki i britanski mediji pokušavaju da ono što bi voleli da se dogodilo prodaju za ono što se dogodilo. Istina je da je par Su-25 leteo na visini 3.300 metara prateći humanitarnu kolonu kamiona  koja se kretala zapadnom obalom Eufrata pored sirijskog grada Mejadin. Sa istočne obale reke im se približio američki lovac F-22. Ispaljivanjem termičkih mamaca pravio je smetnje paru Su-25”.
Ruski vojni vrh je ono što je usledilo opisao ovako:
„Naš lovac Su-35, koji je sa visine od 10.000 metara obezbeđivao vazdušnu zaštitu i konvojnu i Su-25, munjevito se približio F-22 otpozadi. Američki lovac  je odmah napustio taj deo vazdušnog prostora Sirije”.
U međuvremenu su američki i britanski mediji počeli da objavljuju i da je F-22 otvarao vatru na ruske Su-25 jer su ulazili u „američku vazdušnu zonu”.
Navodno su ruski Su-25 tada napustili tu „zonu” čiju „liniju” su prelazili „nekoliko puta”.
O ispaljenoj „raketi upozorenja” piše i jedan od urednika Glasa Amerike Stiv Herman.
Američka CENTCOM je saopštila da su se dva F-22 našla preblizu dvama ruskim avionima, ali da se ništa posebno nije dogodilo jer su kanali vojne veze dve zemlje na Bliskom Istoku bili iskorišćeni da se mogući konflikt izbegne.
Čak je navela da se takvi „incidenti” ponekad događaju i po nekoliko puta tokom istog dana.
Bivši šef ruske vojne diplomatije – general Leonid Ivašov – izjavio je da će Amerikanci, ako se njihovi avioni budu kačili sa ruskim ili sirijskim, naići na žestok odgovor ili Vazdušno-kosmičkih snaga RF ili ruskih i sirijskih sistema PVO.
Prema njegovim rečima, Moskva neće trpeti američke provokacije jer se ruski vojni kontigent u Siriji nalazi zakonito – na poziv vlade u Damasku, a američki potpuno nezakonito. I  bez poziva Sirije i bez mandata Saveta bezbednosti UN.
Pročitajte OVDE šta je to zastrašujuće otkrio "najopasniji čovek Amerike"?
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako je ruski pilot "oterao" američkog, suviše približenog avionu ruskog ministra odbrane.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA