Najnovije

PROBOJ KA POSLEDNJOJ LUCI U RUKAMA HUTA: Hadijeve snage i Saudijci poslali veliko pojačanje na front (VIDEO/MAPA)

Saudijska koaliccija nastavlja napredovanje severno od luke Moka ka luci Hudeida, poslednjoj luci u rukama Huta u Jemenu.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Do raspada ovog fronta došlo je nakon što su Huti ubili predsednika Abdulaha Saleha, sa čijim snagama su bili u koaliciji. Mnogi Salehovi lojalisti tada su promenili stranu što su iskorisili članovi saudijske koalicije i lako osvojili grad i okrug Al Koha. Sada je na ovaj front upućen veliki saudijski konvoj sa pojačanjima kako bi se ofanziva nastavila u pravcu velike luke Hudeida koja je jedina luka u Jemenu koju kontrolišu Huti. Ako se borci Saudijske koalicije probiju do Hudeide Huti će bukvalno biti odsečeni od svake vrste snabdevanja, pa čak i od humanitarne pomoći za stanovništvo na njihovoj teritoriji.

Saudijska avijacija pojačala je bombardovanje Hudeide kako bi sprečila da pojačanja Huta stignuna front. Saudijcima u prilog ide i teren jer između njih i Hudeide  je samo pustinja i ravna obala bez većih naselja. Poslednji snimak živog predsednika Saleha pre streljanja pogledajte OVDE. Ko je zaista pomogo Trampu da pobedi na izborima pogledajteOVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Huti podržali objavu rata Izraelu i Americi.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA