Najnovije

DESETINE HILJADA RADIKALA NA ULICAMA: Šešelj poručio da je jedni koji može da pobedi Vučića (FOTO/VIDEO)

Na Trgu Republike u Beogradu danas je održan miting Srpske radikalne stranke (SRS) na kome se obratio lider te partije i predsednički kandidat Vojislav Šešelj.

Protestna šetnja SRS (Foto: Pravda)

Na Trgu Republike se okupilo nekoliko desetina hiljada radikala koji su nosili stranačke i zastave sa likom Šešelja, kao i srpske i ruske trobojke.

Šešelj je poručio da  samo on može da pobedi Vučića u drugom krugu kao i da mu je cilj da spreči da sva vlast u Srbiji ude u rukama naprednjaka. Šešelj je objasnio da je on jedini kandidat koji bi kao predsednik Srbije, zahvaljujući velikom znanju i političkim iskustvom, mogao da kontroliše Vučića i Vladu Srbije.

Objasnio je da će vraćati loše zakone na ponovno glasanje kao i da će kritikovati sve loše poteze vlade. On je rekao da Vučić služi Zapadu a kritikovao je i druge konkurente za mesto predsednika Srbije. Šešelj je rekao da ima i lične motive da porazi Vuka Jeremića jer je on unuk komunističkog funkcionera Hamdije Pozderca u čije vreme je Šešelj osuđen na 8 godina zatvora. Šešelj je rekao da je Jeremić umešan u težak kriminal i da će biti osuđen na istu kaznu koju je njegov deda namenio Šešelju u vreme kada je lider SRS bio disident zbog sukoba sa komunistima.

Šešelj je rekao da je Saša Janković umešan u ubistvo prijatelja i da je nedostojan da bude predsednik. 

Okupljeni su prekidali njegov govor skandirajući "Srbija, Rusija, ne treba nam unija" i "Vučiću pederu".

Trgom je dominirao i veliki transparent "Krajina je za Šešelja" koji su donele izbeglicije iz Republike Srpske Krajine. Uz Šešelja na bini su poslanicima i istaknuti funkcioneri SRS.

- Nikad vas nisam prevario, obmanjivao, nisam govorio laži i neistine, uvek sam vam govorio istinu i kada vam se nije sviđala. Vaše je da glasate po savesti svojoj, po opredeljenjima. Braćo i sestre ja sam u vreme komunizma, 1990-tih i pred Haškim tribunalom, dokazao da mogu da se žrtvujem sa svoje ideale, za otadžbinu i srpstvo. Takav čovek se ne može podmiti, podpaltiti, taj će do poslednjeg daha da se bori za svoju državu. Ako krenemo u EU oni će nas usloviti priznajem KiM. Srbija nikad ne sme da prizna Kosovo. Ako bi ušli u EU ostali bi bez Vojvodine i Raške, ostali bi bez RS koju EU želi da integriše u unitarnu BiH. Ako se vojno integrišemo z Rusiju jednog dana možemo povratiiti ono što smo izgubili. Sve diplomatske napore bih uložio u pokretanje pitanja RSK i okupacije Hrvatske. OD RSK, ne odustajemo oslobodićemo je kad počne velika podela interesnih sfera Amerike i Rusije, koja se čvrsto vraća na Balkan. Živela Velika Srbija. Braćo i sestre pozivam vas na mraš ulicama Beograda, da ne strada ni jedan travka, izlog, kao pravi srpski nacionalisit - pozvao je Šešelj  na kraju govora.

Nakon Šešeljevog govora okupljeni su krenuli u protestni šetnju centralnim Beogradskim ulicama a na čelu kolone stajao je transparent "Srbija je večna dok su joj deca verna". Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA