Najnovije

ŠTA SE TO DEŠAVA SA NATO PAKTOM? Smenjen glavni NATO lobista za Zapadni Balkan i Evroaziju

Majkl Karpenter, pomoćnik sekretara SAD-a u pitanjima odbrane i glavni NATO lobista američke administracije zadužen za prostor Zapadnog Balkana, smenjen je sa te dužnosti merom otkaza radnog odnosa.

Majkl Karpenter (Foto: Jutjub)

Karpenter je, prema opisu bivše funkcije, delovao na prostoru Rusije, Ukrajine, Evroazije, kao i Zapadnog Balkana.
Ranije je radio kao specijalni savetnik potpredsednika SAD-a (2014-2015), zatim kao načelnik odeljenja za Rusiju u Nacionalnom bezbednosnom savetu (2013-2014), te kao službenik u obaveštajnoj službi (2000-2013).
Podsećamo da su poslanici crnogorskog parlamenta i lideri Demokratskog fronta, Andrija Mandić i Milan Knežević, nedavno pisali američkom Senatu, ukazujući na falsifikovanje činjenica u izveštaju dvojice izvestilaca Hojta Brajana Jia i dr Majkla Karpentera pred spoljnopolitičkim komitetom Senata SAD-a. Mandić i Knežević su se osvrnuli na referat Karpentera gde napominju da se „uočava namera bivše administracije u Sjedinjenim Američkim Državama da prijem Crne Gore u NATO pakt smatra davanjem lekcije Rusiji“. Oni su demantovali njegov stav o prijemu Crne Gore u NATO koji je, kako su naveli, ne samo neafirmativan već i lažan. Netačan je i njegov navod o „konzensusu“ u crnogorskom parlamentu za prijem u NATO pakt.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA