Najnovije

DF UPOZORAVA: Država Crna Gora skriva ubicu!

Lideri Demokratskog Fronta pozvali SDT da uhapsi i izruči Hrvatskoj Sašu Sinđelića. Knežević: Tužilaštvo stalno menja mesto boravka okorelog kriminalca.

DF (Foto: Jutjub)

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević saopštili su u utorak da poseduju dokument u kojem Županijski sud u Vukovaru traži da zvanična Podgorica isporuči Hrvatskoj Sašu Sinđelića, koji je zbog ubistva i pljačke pravosnažno osuđen na 21 godinu zatvora. Upravo na iskazima ove osobe Milivoje Katnić, glavni specijalni državni tužilac, pravi optužnicu oko navodnog pokušaja "državnog udara" 16. oktobra prošle godine u Podgorici na dan parlamentarnih izbora. - Posedujemo dokument Županijskog suda u Vukovaru u kom piše da su spremni da krenu u proceduru preuzimanja osuđenog Sinđelića kada Crna Gora uradi posao u skladu sa Interpolovom poternicom - rekao je Mandić. A u presudi pomenutog suda piše da je Sinđelić 6. oktobra 2002. godine ubio izvesnog Mirka Fotesa dok je orao njivu i oteo mu traktor. - Prethodno je na mesto zločina došao automobilom "mercedes", na zemljišni posed "Cerije", koji se nalazi u katastarskoj opštini Drenovci. U nameri da ga usmrti i uzme traktor Sinđelić mu je prišao s leđa, i iz automatske puške "crvena zastava", ispalio u Fotesa četiri hica - navodi se u obrazloženju presude do koje su došli u DF, a specijalni tužilac nije opovrgao. - Prošlo je 48 sati otkako smo obavestili crnogorsku javnost za presudu nad Sinđelićem u sudu u Hrvatskoj, za teško ubistvo iz koristoljublja. Ta osoba još nije uhapšena. Specijalni državni tužilac i kriminalna organizacija kojoj pripada SDT Milivoje Katnić odlučila je da nastavi zloupotrebu ovog ubice tako što ga upotrebljavaju u borbi protiv opozicije, odnosno nas iz DF - dodao je Andrija Mandić. Kriminalna organizacija po nalogu Mila Đukanovića, kako je naglasio Mandić, preko Milivoja Katnića vrši krivično delo - skriva presuđenog ubicu Sašu Sinđelića, jer je od samog početka bilo poznato kako Katniću, tako i Interpolovoj kancelariji u Podgorici, Milu Đukanoviću i ministru pravde Pažinu, da je Sinđelić lice sa Interpolove crvene poternice. Milan Knežević je uveren da se na naredbi o pokretanju istrage, koju je potpisao Katnić, vidi da se Sinđelić označava da je "u bekstvu". - Jedini koji ovde poznaje Sašu Sinđelića je Milivoje Katnić. Mi više nemamo dilemu da su razgovori između udarne trojice snimani nakon afere tzv. državni udar. Optužnicu pisanu za nas mogu da okače Sinđeliću i Mirku Velimiroviću o vrat kao crnogorsko odličje - kazao je Knežević. Branko Radulović, funkcioner DF, kazao je da su smešne priče da je 16. oktobra pripreman atentat na Đukanovića.

Milovo obezbeđenje

- Milo ima sto puta više obezbeđenja nego što je imao Josip Broz. Pa ko mu se može primaći? - pitao je Radulović. - Što se tiče svedoka saradnika, reč je o monstrumu i kao takav on ne može imati nikakav kredibilitet.

Od Hiltona do Splendida

Milan Knežević je izjavio kako SDT menja mesto boravka Saši Sinđeliću, pokušavajući da ga skloni na razne adrese.  - Umesto da ga uhapse i predaju Hrvatskoj, oni ga vode od hotela "Hilton" u Podgorici do "Splendida" u Bečićima - tvrdi Knežević. Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA