Najnovije

KAKAV PREOKRET NA JUGU SIRIJE: Teroristi osvojili ogromnu teritoriju! (MAPA)

Američka i jordanska vojska uz podršku trupa Slobodne sirijske armije u južnoj Siriji, osvojili su veliki deo teritorije koji je prethodno bio pod kontrolom Islamske države u jugoistočnoj Al-Sveida, Damask, i Homs.

Južna Sirija (Foto: Jutjub)

Tokom  zauzimanja kompletnog područja Badija u jugoistočnom Homsu, Slobodna sirijska armija je napravila i svoj prvi prodor prema Deir ez Zoru, odakle su ih proterale snage Islamske države 2014. godine.
U međuvremenu, u jugoistočnom Damasku, Sirijska arapska vojska nadire prema istoku, dok pokušavaju da zauzmu veći deo pustinjske teritorije pod kontrolom Slobodne sirijske armije, a u blizini jordanskog graničnog prelaza.

Mapa južne Sirije Da bi zaustavili ofanzivu sirijske armije u jugoistočnom Damasku, američka vojska i jordanske snage su ušle u južnu Siriju i zauzeli pozicije na graničnim prelazima Tanf; ovo je trebalo da odvrati vladine jedinice od "guranja" u ovu oblast. Saznajte OVDE sve o gubicima Saudijske koalicije, koja trpi teška poniženja u sukobu sa Hutima i vojskom Jemena.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Operacije u Al Kabun oblasti, Damask
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA