Najnovije

NOŽ U LEĐA AMERIKANCIMA: Kurdi predaju branu na Eufratu sirijskim vlastima!

Kurdski SDF, glavni saveznik SAD-a na sirijskoj teritoriji, predaće tek osvojenu branu Al Tabka na Eufratu sirijskim vlastima, prenosi FNA, pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

Kurdi na Tabki (Foto: Kurdpress, JuTjub)

Borbene jedinice koje operišu pod političkim vođstvom SDF-a složile su se da se brana, koja je pre nekoliko dana slobođena od terorista Islamske države, bude predata vlastima u Damasku, tvrdi izvor iranske agencije.  Komandni štab operacije "Bes Eufrata", tokom koje su oslobođeni brana i grad Al Tabka, izdala je saopštenje u kom se navodi da su obe lokacije očišćene od mina, te da će grad biti predat na upravu Gradskom veću i lokalnim odbrambenim jedinicama.
Oreraciju "Bes Eufrata" pokrenuo je kurdski SDF sa svojim paravojnim organizacijama, a uz snažnu podršku vojske SAD-a iz vazduha, ali i u specijalnim jedinicama i artiljeriji. Operacija koja je pokrenuta u novembru 2016. za konačan cilj ima osvajanje "prestonice" Islamske države - Rake. Amerikancima, po svemu sudeći, propadaju i planovi sirijsko-iračkoj granici, o čemu više možete da saznate OVDE.  Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Oslobođenje brane Al Tabka:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA