Најновије

НОЖ У ЛЕЂА АМЕРИКАНЦИМА: Курди предају брану на Еуфрату сиријским властима!

Курдски СДФ, главни савезник САД-а на сиријској територији, предаће тек освојену брану Ал Табка на Еуфрату сиријским властима, преноси ФНА, позивајући се на добро обавештене изворе.

Курди на Табки (Фото: Kurdpress, ЈуТјуб)

Борбене јединице које оперишу под политичким вођством СДФ-а сложиле су се да се брана, која је пре неколико дана слобођена од терориста Исламске државе, буде предата властима у Дамаску, тврди извор иранске агенције.  Командни штаб операције "Бес Еуфрата", током које су ослобођени брана и град Ал Табка, издала је саопштење у ком се наводи да су обе локације очишћене од мина, те да ће град бити предат на управу Градском већу и локалним одбрамбеним јединицама.
Орерацију "Бес Еуфрата" покренуо је курдски СДФ са својим паравојним организацијама, а уз снажну подршку војске САД-а из ваздуха, али и у специјалним јединицама и артиљерији. Операција која је покренута у новембру 2016. за коначан циљ има освајање "престонице" Исламске државе - Раке. Американцима, по свему судећи, пропадају и планови сиријско-ирачкој граници, о чему више можете да сазнате ОВДЕ.  Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ослобођење бране Ал Табка:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА