Najnovije

NISU OBAVEZNI? Zašto je Moskva odlučila da ne prizna odluku Komiteta ministara SE o Krimu?

MOSKVA - Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo je da je odluka Komiteta ministara Saveta Evrope, u kojoj se konstatuje da je stanje ljudskih prava na Krimu pogoršano, nevažeća u političkom i pravnom smislu.

Sergej Lavrov (Foto: Ria)

"Kijevska razmatranja o 'teškoj sudbini' stanovništva u virtuelnom ukrajinskom Krimu, koja je štampao Komitet ministara, izgrađena, očigledno, po analogiji s aktuelnom situacijom u drugim regionima koji se nalaze pod kontrolom aktuelnih ukrajinskih nacionalističkih vlasti, nemaju ničeg zajedničkog sa stanjem stvari u Republici Krim i federalnom gradu Sevastopolju u Ruskoj Federaciji", navedeno je u saopštenju.
Ministarstvo dodaje da "Ruska Federacija nipošto ne smatra sebe obaveznom da poštuje odluku Komiteta ministara i da ne smatra primerenim da ga ukrajinska strana koristi u svojim daljim propagandnim kreacijama".
"Za nas je ta odluka, s obzirom na njen nekonsenzusni karakter, politički i pravno ništavna. Mi smo podneli na razmatranje Komitetu ministara Saveta Evrope nacrte odluka o podršci Minskom procesu i o narušavanju ljudskih prava u Ukrajini", navedeno je u saopštenju.
Pročitajte OVDE i kakvu je to jasnu poruku džihadistima poslao Sergej Lavrov. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ruske snage na Arktiku:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA