Najnovije

HUTI TUKU PO SAUDIJSKIM BRDIMA: Saudijski vojnici su mislili da su bezbedni u svojoj ispostavi, a onda je počeo pakao! (VIDEO)

Jemenski pokret Ansarulah, čiji su pripadnici Huti, u sadejstvu sa jedinicama Jemenske armije lojalne Vrhovnom političkom savetu u Sani, napali su juče saudijsku vojnu ispostavu u pokrajini DŽizan, blizu jemenske granice, javlja agencija Sana.

Saudijska ispostava u DŽizadu (foto: Jutjub printskrin)

Koristeći artiljeriju, jemenske snage su direktno pogađale pomenutu ispostavu izazivajući štete na objektima. Novinska agencija U-njuz he objavila video snimke napada koje možete pogledati. Broj žrtava u redovima saudijske posade je trenutno nepoznat i malo je verovatno da se otkrije u budućnosti, jer Saudijska Arabija obično ne otkriva mnogo informacija o gubicima svoje vojske. Međutim, ovo nije prvi napad Huta i njihovih saveznika na Saudijsku teritoriju jer oni redovno napadaju pozicije Kraljevske vojske u pokrajinama DŽizan, Asir i Nadžran, sve tri u Saudijskoj Arabiji na granici sa Jemenom.  Simbol "pobune" džihadista pao je u ruke Asadovim snagama, opširnije OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA