Najnovije

STAMATOVIĆ: Vučić tri godine laže Vladimira Putina!

"Vučićeve državne raspikuće, narodu iza leđa, žure sa otvaranjem novih poglavlja u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom (EU), iako neka od njih direktno utiču na slabljenje ekonomske, političke i međunarodne pozicije Srbije i protivna su našim državnim i nacionalnim interesima.

Milan Stamatović (Foto: Medija centar)

To je izjavio predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović povodom otvaranja dva nova pregovaračka poglavlja, od kojih je, kako tvrdi, "posebno eksplozivno" poglavlje 29 koje reguliše pitanja carinske unije jer, po njemu, Srbija neće moći da ima samostalne trgovinske sporazume sa trećim zemljama kakav je, na primer, trenutno važeći Sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom.
- Na tragu tih antiruskih nastojanja Vučćevog režima, naročito posle brutalnih i uvredljivih izjava američkih zvaničnika Brajana Hojta i Kajla Skata, vidljiv je i pokušaj prekidanja milenijumskih veza Srbije sa bratskim ruskim narodom, tako što se, sve više, dovodi u pitanje i dalje postojanje Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu. Predstavnik Stejt departmenta zadužen za Evropu i Evroaziju Brajan Hojt Ji je, pred Senatom, izjavio da ga "brine takozvani humanitarni centar, ne zbog onoga što je sada, nego zbog onoga što bi mogao da postane, pogotovo ako Srbija ispuni ono što je Rusija tražila: specijalni status i imunitet za svoje osoblje". Sličnu drskost ponovio je i ambasador SAD Kajl Skat na otvaranju simpozijuma "Uloga NATO u jugoistočnoj Evropi" u Nišu kada je rekao da "ne zna tačno šta oni (ruski pripadnici humanitarnog centra u Nišu) rade, da nikada nije posetio taj centar, ali da misli da ima dobrih razloga za zabrinutost" - podsetio je Stamatović, primećujući da su se svi najviši zvaničnici Srbije pravili gluvima na ove provokacije.
- Još početkom maja, ministar diplomatije Ivica Dačić je, gradeći sebi poziciju tzv. "ruskog čoveka" za buduću vladu, najavio da će pokrenuti inicijativu za rešavanje statusa Srpsko-ruskog humanitarnog centra, ali otkako je postao vršilac dužnosti premijera, ćuti kao zaliven - rekao je Stamatović, konstatujući da je diplomatski status za rusko osoblje u Nišu Vučić obećao Vladimiru Putinu još 2014, ali je, po naređenju Angele Merkel, povukao svoju reč i od tada, uporno laže najmoćnijeg političara sveta i predsednika države koja je najveći prijatelj Srbije u svetu. Pogledajte OVDE na kojoj funkciji će biti Zorana Mihajlović. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Poslušajte pesmu o Milanu Stamatoviću:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA