Najnovije

POKRENUTA INICIJATIVA: Novi bulevar nazvati Bulevar Heroja sa Košara! Da li ćete potpisati?

Srpska radikalna stranka nakon što je uputila Skupštini grada Beograda predlog da novoizgrađeni bulevar, koji spaja Tošin bunar sa Mostom na Adi, ponese ime „Bulevar Heroja sa Košara“ – od danas je i zvanično pokrenula građansku inicijativu prikupljanja 30.000 potpisa građana Beograda, koliko je potrebno da se ova inicijativa nađe pred odbornicima Skupštine grada Beograda.

Inicijativa za Košare (foto: SRS)

- Srpski narod je uvek krasila borba za slobodu i danas pokrećemo građansku inicijativu kojom želimo da odamo počast velikim srpskim herojima koji su svoje živote, baš kao što su to učinili slavni Knez Lazar i čuveni vitez Miloš Obilić, položili za odbranu svoje države, Srpstvo i pravoslavlje - rekao je tom prilikom Miljan Damjanović, poslanik SRS i član odbora za Kosovo i Metohiju u Narodnoj Skupštini Republike Srbije i kandidat radikala stranke za gradonačelnika Beograda.

Govoreći o bici na Košarama, on je podsetio kako su ovi junaci odolevali višestruko brojnijem nepriajtelju koji je imao podršku NATO avijacije. - Istinski heroji koji su odolevali naletima regularne vojske Albanije, terorističkim grupacijama OVK i NATO avijacije na Paštriku i Košarama zaslužuju da o njima svakodnevno govorimo, da ne dozvolimo da ove strašne bitke odu u zaborav. Zato smo na Vidovdan pokrenuli prikupljanje potpisa da ovaj bulevar ponese naziv „Bulevar Heroja sa Košara - istakao je Damjanović. NJegovu kompletnu izjavu možete čuti na video snimku.
Srpska radikalna stranka pozvala je sve građane Beograda da se priključe u ovoj akciji kako bi u što kraćem roku prikupili zakonski potrebnih 30.000 potpisa. Lokacije na kojima se prikupljaju potpisi istaknute su na zvaničnoj Fejsbuk stranici Srpske radikalne stranke.  A Toma Nikolić je u novu kancelariju poveo četu ljudi iz stare, saznajte OVDE koliko.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA