Najnovije

MUNJEVITO RAZBIJANJE ISLAMSKE DRŽAVE: Iz 21 sela džihadisti su proterani zauvek (FOTO/MAPA)

Snage šiitskih milicija i dalje napreduju duž sirijsko-iračke granice.

Munjevito razbijanje ID (Foto: AMN)

Nakon uspostave potpune kontrole nad Al-Badžom, Jedinice narodne mobilizacije (PMU) uspele su da izbore kontrolu nad 21 selom i 3 stambena kompleksa za 48 sati.

Nastavljajući brzo ofanzivu u zapadnoj Ninivi šiitska PMU je zauzela sela Um Teba, Al-Sada Zoba, Trei Avsat, Taval, Tal Masada, Al-Nimla, Al-Dvilam, Al-Salhija, Vasme Al Maroki, Al- DŽaer, Abhiri, Al Ravi, Al Foarat Tal Remik, Hasnan, Hm Khrab, Ebu Raseen, Monas, Monas Tal Gazal, Botat Al Madfae, DŽaghaifi.
Jedinice su zauzele stambene komplekse Hamdanija, Al-Kabaza i Al-Reala. PMU je obezbedio veliki deo granice sa Sirijom. Dalje, iračke snage pod vođstvom Hadi Al-Amerija će udariti na jug u pokušaju da dođu do provincije Anbar i sirijske provincije Deir ez Zora.

Na drugim mestima u zaraćenoj zemlji, iračko vazduhoplovstvo je uništilo 30 terorista ID u džepu Havija nakon desetine letova koji su obavljeni u utorak, ciljajući glavni šerijatski sud i brojne terorističke ustanove. U Teheranu je juče došlo do napada u parlamentu i mauzoleju ajatolaha Ruholaha Homeinija u kojima je stradalo 12 osoba, dok je preko 39 njih povređeno. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: almasdarnews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Terorista ID snima sebe dok ubija ljude u iranskom parlamentu
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA