Najnovije

NASTAVLJAJU SE NEMIRI U OKUPIRANOM ADENU: Hadijeve trupe hapse demonstrante

Snage tzv. Sigurnosnog pojasa, lojalne predsedniku Hadiju, u okupiranoj jemenskoj luci Aden razbile su demonstracije porodica zatvorenika. Porodice su pokušale da organizuju skup ispred sedišta kancelarije UN u ovoj luci ali su ih Hadijevi borci sprečili.

Hadijevi bojovnici (Foto: Al Misirah)

Demonstranti, većinom majke uhapšenih, su zastrašivani pretnjom silovanjem a dve žene su i uhapšene. Borce tzv. Sigurnosnog pojasa fanansiraju i naoružavaju Ujedinjeni Arapski Emirati. 

Jemenske vlasti tvrdi da se u zatvorima na teritoriji koju su okupirali Saudijci nalazi više od 10.000 političkih zatvorenika koji se protive režimu Hadija i saudijskoj agresiji. U Adenu koji je saudijska koalicija zauzela pre godinu dana vlada velika nestabilnost. Predhodnih dana u gradu je bilo niz protesta, demonstrirala je čak i vojska zbog ne isplaćenih plata, zatim Južni pokret koja zahteva ponovno stvaranje nezavisnog Južnog Jemena i kritikuje prosaudijskog predsednika Hadija. Snimke ovog protesta možete videti OVDE. U samom gradu je nestašica hrane i drugih stvari jer Hadijev režim ne uspeva da obezbedi normalno snabdevanje ovog grada. Kako Saudijci napuštaju položaj nakon napada Huta pogledajte OVDE. Izvor: Pravda 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Jemenski vojnici vežbaju gađanje na američkoj i izraelskoj zastavi.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA