Najnovije

LUD ZBUNJENOG: Sednica kosovskog parlamenta odložena zbog...

Koalicija okupljena oko DPK Hašima Tačija odlučila je da konstitutivnu sednicu kosovskog parlamenta – najavljenu za sutra – odloži za 27. jul jer je, navodno, 40 izabranih poslanika na godišnjem odmoru, piše "Epoka e re".

Kosovska skupština (Foto: Jutjub)

Zamenik predsednika Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj i član Alijanse za budućnost Kosova Muharem Nitaj potvrdili su da će se konstitutivna sednica, ipak, održati sledeće nedelje.
Hodžaj je nakon sednice predsedništva stranke, održane u ponedeljak, rekao da je koalicija osigurala glasove za formiranje parlamentarne većine i nove vlade, ali nije precizirao koja će im se još stranka pridružiti, prenosi Koha ditore.
"Osim što imamo potreban broj glasova, druge tehničke pripreme zavise od skupštinske administracije, a ne od političkih stranaka", rekao je Hodžaj.
Ipak, list podseća da skupštinska administracija nije odgovorna za sazivanje sednice, već inicijativa mora da potekne od predsednika privremenih kosovskih institucija.
Alijansa za budućnost Kosova je, u međuvremenu, negirala informacije da kandidat za premijera Ramuš Haradinaj nije prikupio dovoljan broj glasova za dobijanje mandata, te da je zbog toga odložena konstitutivna sednica parlamenta. ABK tvrdi da je reč o spekulacijama. Ovako je Haradinaj pričao pre dva meseca.
Pročitajte OVDE ima li Srbija šanse da lobiranjem spreči tzv. Kosovo?
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je bilo na sednici Skupštine Kosova, kada su poslanici malo gutali i suzavac.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA