Najnovije

RUSKI GENERAL: Uspostavićemo red u Siriji, kičma međunarodnog razbojništva biće slomljena!

Red će se vratiti u Siriju zahvaljujući požrtvovanju ruskih vojnih pilota, izjavio je glavni komandant Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije Viktor Bondarjov.

Viktor Bondarjov (Foto: Jutjub)

„Sada naši piloti na nebu iznad Sirije navode ustavni red, ispunjavajući međunarodni dug. Zahvaljujući Vazdušno-kosmičkim snagama Rusije tamo će biti uveden red. Kičma međunarodnog razbojništva će bit slomljena“, rekao je Bondarjov na svečanosti u čast Dana Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.
On je naveo da je poslednjih godina velika zainteresovanost za upis u pilotske škole.
„Samo ove godine je upisano skoro 5.000 studenata“, rekao je general.
On je naglasio da je avijacija tradicionalno veoma poštovana i ima veliko poverenje u Rusiji i izrazio zahvalnost veteranima Vazdušno-kosmičkih snaga i porodicama pilota.
„Mi smo zaslužili ovu svečanost. Radimo kako bi naša otadžbina uvek imala čisto i jasno nebo. Za 105 godina svoje istorije, rano vazduhoplovstvo i Vazdušno-kosmičke snage Rusije su prošle slavni put, od paraglajdera do lovaca pete generacije“, dodao je Bondarjov.
U Rusiji se danas obeležava 105. godišnjica vazdušno-kosmičkih snaga Rusije. Između ostalog, u toku dana će biti održana velika vazdušna parada — iznad parka „Patriot“ u predgrađu Moskve proleteće 150 aviona i helikoptera.   A ovako ruska avijacija dejstvuje u Siriji.
Pročitajte OVDE sve o specijalnoj jedinici u Siriji koju vodi misteriozni Rus, a čine je bivši pripadnici JSO i Legije stranaca.
Izvor: rs.sputniknews

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ruski SU-57, avion budućnosti, peta generacija bombardera.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA