Najnovije

ŠOJGU PROGLASIO POBEDU: Građanski rat u Siriji je završen!

Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu izjavio je da je građanski rat u Siriji praktično završen, zahvaljujući uspešnom sprovođenju sporazuma o Zonama deeskalacije.

Sergej Šojgu (Foto: RIA novosti)

Ruski ministar je naglasio da je ovakav uspeh sporazuma omogućio da se fokus oružanih snaga prebaci na obračun sa terorističkim organizacijama poput Islamske države (ID) i Al Kaide, rekao je Šojgu tokom zajedničkog obraćanja novinarima nakon razgovora sa libanskim ministrom odbrane Jakubom Sarafom.
Šojgu je naglasio da je dobra rusko-libanska saradnja od velike važnosti u ovom trenutku i upozorio je svog kolegu da se nestabilnost iz Sirije lako može preneti i na susednu zemlju. Da podsetimo, velika napetost zavladala između Libana i Sirije pred otpočinjanje operacija protiv Al Kaide i ID-a u pograničnom području Libana i Sirije, pošto su libanske vlasti uključile neke američke jedinice u tu operaciju, a pominjala se i mogućnost uključivanja američke avijacije u tu operaciju sa libanske strane. - Želeo bih da naši zapadni partneri konačno odvoje "umerenu opoziciju" od terorista i prestanu sa pomaganjem (grupacijama) preko cele teritorije, rekao je Šojgu. 
Rusko Ministarstvo odbrane ranije je nejavilo da će danas, u Jordanu, početi sa radom zajednički američko-rusko-jordanski centar za kontrolu Zona deeskalacije na jugu Sirije. Ova zona, uspostavljena 9. jula, obuhvata teritorije sirijskih pokrajina Daraja i Kunejtra. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

"Strogo poverljivo": Ruske jedinice za specijalne operacije u Siriji
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA