Najnovije

GRAD KOJI BRANE BOMBAŠI SAMOUBICE I SNAJPERISTI: Bitka za Al Suknu pretvara se u klanicu zbog fanatične odbrane ID (VIDEO/MAPA)

Bitka za grad Al-Sukna, na putu Palmira-Deir Ez Zor, vodi se već nekoliko dana dok borci Islamske države pružaju iznenađujuće snažan otpor vojnicima Sirijske arapske armije.

Borve u Al Sukni (Foto: Jutjub)

Islamska država je odbila da napusti grad iako ga SAA polako opkoljava a napad već traje iz dva pravca. SAA je zauzela položaje ID zapadno i južno od grada i zauzela nekoliko zgrada u samoj Al Sikni ali je u samom gradu otpor terorista snažan.

Iako se deo trupa ID povukao iz Al Sukne, u gradu su ostali najfanatičniji borci, bombaši samoubice i snajperisti koji nanose gubitke SAA.  U poslednja 24 sata SAA gotovo da nije napredovala.  Iza Al Sukne je samo pustinja na putu ka Dier Ez Zoru tako da je ovo poslednje uporište ID pre naftne prestonice Sirije. Takođe, pad ovog grada omogućio bi presecanje snabdevanja za snage ID koje drže široku teritoriju u trouglu Homs-Alepo-Palmira. 

Snimak sudanskih trupa koje kreću na Jemen pogledajte OVDE. Analiza stanja na frontovima u Siriji analitičke kuće "Southfront": Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

SAA pred Al Suknom.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA