Najnovije

HUTI ISPUNILI PRETNJU: Zapaljeni svi frontovi u Jemenu, snimci sa prvih linija (VIDEO/MAPA)

Poslednjih dana došlo je do eskalacije borbi širom Jemena i na jugu Saudijske Arabije. Povod za novu eskalaciju bila je proslava Dana slogana Huta kada su njihove vođe organizovale nove mobilizacije i poozvale na opšti rat protiv okupatora iz saudijske koalcije.

Mapa fronta u Jemenu (Foto: Liveuamap.com

Nije trebalo puno vremena da svi frontovi planu. Jemenska armija i Huti odbili su pre dva dana pokušaj saudijske koalcije da kopneno napreduju u provinciji Lahij na jugu Jemena. Saudijci su pokušali da probiju linije fronta i zazmu položaje u planinama Kahboub ali su odbijeni uz teške gubitke. Agresor od decembra prošle godine neuspešno pokušava da probije front na ovom mestu a najveći poraz su doživeli u martu kada su Huti uništili na desetine njeihovih vojnih vozila. Jemenske raketne snage su juče napale grupu saudijskih boraca u privinciji Taiz, kod mesta Al Muza. Projektilom kratkog dometa "Zezal 2". U napadu je uništen vojni buldožer a broj ubijenih vojnika je nepoznat. Nakon napada na lokaciju je došlo nekoliko vojnih medicinskih vozila. U istoj provinciji u distriktu Al-Salv napadanuta je druga grupa saudijskih boraca i tom prilikom je ubijeno trojica vojnika.

U saudijskoj provinciji Asir, Huti su zauzeli vojni kamp Majeza. U napadu su uništena i zarobljena saudijska vojna vozila i oružje, a kamp je razoren. Jemenske snage nisu saopštile koliko je bilo poginulih. U istoj privinciji kod saudijskog vojnog kampa Al-Jaz iz snajpera je ubijen jedan saudijski vojnik. Huti i snage Jemena su napali dve pozicije Saudijaca i njihovih saveznika u severnoj jemenskoj provinciji Al Javf i naneli gubitke saudijcima. Huti su istovremeno odbili napad saudijske koalicije na planine Anbar u istoj provicniji. Borbe su nastavljene i u pustinji Midi na severozapadu Jemena gde je uništeno jedno saudijsko vozilo. Kako teče bitka za Al Suknu u Siriji pogledajte OVDE.  Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA