Najnovije

AFRIN NA METI: Kurdi na nogama! Sledi neminovni udar turskih snaga iz 4 pravca! (VIDEO/MAPA)

Ceo Sirijski Kurdistan je na nogama u očekivanju turske invazije na Afrin, područja pod kontrolom proameričkih kurdskih organizacija na krajnjem severozapadu Sirije.

Protestima protiv turske artiljerije (Foto: JuTjub, Pravda)

Zbog turskih najava, ali pre svega zbog konkretnih vojnih dejstava koje turska vojska vrši iz više pravaca, na ulice Afrina, ali i drugih gradova širom Sirijskog i Iračkog Kurdistana izašle su hiljade ljudi, koji su Turcima poslali zajedničku poruku: "Afrin će biti groblje za osvajače". Uz to, Kurdi od Turske traže i puštanje na slobodu vođe "Radničke partije Kurdistana" (PKK) Abdulaha Oklana. Pogledajte i danas zabeležena dejstva turske artiljerije u Afrinu: Za to vreme, Turci dovlače sve više tenkova na linije razdvajanja:
Da podsetimo, predsednik Turske Redžep Erdogan u subotu je objavio da je Turska vojska u završnim pripremama za napad na Afrin i Manbidž, teritorija koje kurdsko-američka koalicija drži zapadno od reke Eufrat. Ovim teritorijama upravljaju kurdske militantne organizacije JPG i JPŽ, koje Turska smatra produženom rukom PKK, označenoj kao teroristička organizacija u Turskoj.
Od tada, Turska vojska je pojačala artiljerijske napade na Afrin, a kurdski aktivisti objavili su ovu mapu pravaca iz kojih sada dolazi artiljerijska vatra, a odakle se očekuje i pokretanje turskih trupa i njihovih džihadističkih poslušnika na terenu.

U međuvremenu, sirijske vlasti upozorile su Turke da slučajno ne pokušavaju da u predstojećim operacijama koriste avijaciju, pošto će svaki takav pokušaj izazvati brzu reakciju sirijske PVO. Više o tome pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA