Najnovije

REŠENJE ILI? Na pomolu dogovor Rusije i SAD oko Ukrajine?

Rusija i SAD su prvi put tokom dosadašnjih pregovora pronašle dodirne tačke kada je reč o konfliktu na jugoistoku Ukrajine, izjavio je pomoćnik ruskog predsednika Vladislav Surkov nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom Stejt departmenta za Ukrajinu Kurtom Volkerom.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Kako je rekao, novi predlozi koje je izneo Volker na jučerašnjem sastanku u Dubajiu delovali su prilično realno.
Prema njegovim rečima, glavna tema sastanka bila je kao i ranije uvođenje mirovne misije u Donbas, ali američka strana je ovog puta bila daleko konstruktivnija nego što je to bio slučaj na sastanku koji je prethodno bio održan u Beogradu.
„Dubajski paket američkih predloga za razliku od beogradskog je daleko realističniji“, rekao je Surkov i dodao da se radi o izbalansiranom pristupu rešavanju konflikta za koji se sve vreme zalaže i Moskva.
Ova vest je došla kao iznenađenje budući da je uoči sastanka portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao da Moskva ne očekuje nikakvih posebnih rezultata od pregovora između Surkova i Volkera.
„Dnevni red tog susreta je prilično fleksibilan, reč je o ’usklađivanju kazaljki na satu‘ i razmeni mišljenja po tekućim pitanjima i o problemima na jugoistoku Ukrajine – samim tim, nema svrhe očekivati nekakve posebne rezultate“, rekao je.
Podsetimo, Surkov i Volker sastali su se do četiri puta, a pretposlednji put su razgovarali 13. novembra u Beogradu. 
Istovremeno, poslednji put kada se Volker oglasio medijima, krajem prošle godine, rekao je da je 2017. bila najkrvavija od početka sukoba u Donbasu i dodao da, s tim u vezi, sankcije protiv Rusije treba da ostanu na snazi.
Pročitajte OVDE šta je zabeležio pisac na prvoj liniji rata u Donbasu?
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Miroslav Lazanski, Iran, Rusija, Amerika, Ukrajina Evropa, u 2018. godini.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA