Najnovije

UHVAĆENI U NAMERI I POBIJENI NA VREME: Sirijska vojska sprečila ostvarenje krvavog plana džihadista! (VIDEO)

DŽihadistički pobunjenici pokušali su da ojačaju svoje položaje u severozapadnoj oblasti Hame. Predvođeni Hadžat Tahrir Al-Šamom i Turkestanskom islamskom partijom, džihadisti su uhvaćeni nadomak položaja sirijske vojske u blizini grada Al-Masana.

DŽihadisti Hadžat Tahrir al Šama (Foto: Jutjub)

Vojnici Sirijske arapske armije otvorili su vatru na džihadiste, prisiljavajući ih da se brzo povuku pre nego što bi mogli da stignu do vladinih linija u ovom delu severozapadne Hame. Prema izveštaju iz Hame, Sirijska arapska vojska uspela je da ubije i rani nekoliko džihadista koji su učestvovali u današnjem napadu.

Video ispod: Intervju sa islamskim ratnikom i džihadistom plaćenikom iz Rusije

Nakon neuspele infiltracije od strane džihadističkih snaga, sirijska vojska je nastavila sa granatiranjem severne Hame. Sirijska arapska armija je u velikoj meri napala odbranu džihadista raketama “zemlja-zemlja” i artiljerijskim granatama, udarivši na brojne pozicije u blizini gradova Al-Latamina, Lahaja i Kirbet Al-Nakous.

Video ispod: Jedan od starijih snimaka na kome se vidi kako džihadisti raznih grupa napadaju položaje sirijske vojske i zarobljavaju veliki broj pripadnika SAA

Ovaj najnoviji sukob dolazi samo 24 sata nakon što su džihadisti pokušali da se infiltriraju na položaje Sirijske arapske armije u blizini Kirbet Al-Nakousa na severozapadu Hame.

Italijanski parlament usvojio uredbu protiv migracija. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Sukob prsa u prsa, militanata FSA i sirijske vojske

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA