Najnovije

Bivši šef američke Strateške komande priznao: SAD su potpuno nezaštićene od ruskog „Avangarda“

Bojeva glava strateškog raketnog sistema „Avangard“ u stanju je da leti i 27 puta pržbe od zvuka - izjavio je Jurij Borisov, zamenik ministra odbrane Rusije.

Hejten (Foto: Jutjub)

Dodatno je ukazao: „Poslednja testiranja su pokazala da može da dostigne brzine bliske 30 Maha. Oko 27 Maha čak je dodatno ubrzao“.

Borisov posebno naglašava, namenjujući svoje reči ponajpre vodećim silama Zapada:

„Avangard pri takvim brzinama nije u stanju da obori ni jedna postojeća antiraketa!“

Po njegovim rečima, „Avangard“ se od svih postojećih raketnih sistema u svetu razlikuje po tome što „niko ne može da predvidi gde će se on nalziti već u narednom trenutku:

„On je u stanju da nepredvidljivo manevriše, tako da faktički svodi na nulu mogućnosti svake protivraketne odbrane. Veoma ga je teško otkriti, a još teže oboriti“.

Američki generali, eksperti i mediji su se – upravo zbog ovoga – poprilično uzbodili i uzbunili.

Bivši šef Strateške komande SAD DŽon Hejten bio je više nego jasan:       

„Mi trenutno nemamo zaštitu od tog oružja. Avangard može da nosi i nuklearnu bombu, a neprihvatljivu opasnost predstavlja i mogućnost da se presretne i uništvi svaka druga takva raketa.

Uticajni i renomirani list National Interest objavio je: „Američki vojni eksperti mračno ocenjuju sposobvnosti SAD da se nose sa takvim raketama. Rusija je sa Avangardom pretekla i SAD  i Kinu u oblasti hipersoničnog naoružanja“.       

Washington Examiner je objavio da „Avangard“ prevazilazi mogućnosti svih američkih hipersoničnih raketa.

Ovo izdanje naglašava: „SAD bi verovatno pobedile u nuklearnom ratu sa Rusijom, ali bi pogibija civilnog stanovništva bila užasna jer bi naša PRO bila uništena ruskim raketama“.       

Telekanal CNBC upozorio je: „Ruski hipersonični sistem probija čak i najmodernije sisteme PRO. Dodatno je loše što će ta raketa ući u naoružanje ruske armije već u 2020-oj“.

Urednik moskovskog vojnog magazina „Arsenal Otečestva“ Aleksej Leonkov procenjuje da će „Avangard“ biti važan adut ruske doktrine susretnog udara:

„Amerikanci su bili ispred nas u formiranju protivraketne odbrane. Ali, `Avangard` sve menja. Taj sistem je superioran svakoj PRO i zato će sa njim biti uspostavljena ravnoteža i povraćena strateška stabilnost“.

Pogledajte OVDE kakve tenkove Turci spremaju za ofanzivu na Siriju! 

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA