Najnovije

RUSI SPREMAJU VATRENI MASKENBAL NA CRNOM MORU! Putin poslao još dva moćna sistema da zaštite obale Krima!

Posade ruskih obalskih raketnih sistema "Bal" i "Bastion" započele su vežbe na Krimu, saopštila je Agencija za medije ruske Crnomorske flote. Prema izveštaju, posade raketnih sistema obučavaju se za uništavanje "neprijateljskih ratnih brodova" i koordiniraju sa vazdušnim i pomorskim izviđačkim sistemima.

Ruski raketni sistem "Bastion" na Krimu (Foto: Jutjub)

Obalni sistem “Bal” je naoružan sa 8 kontejnera i protivbrodnim projektilima “Kh-35”. U stanju su da pogode ciljeve u rasponu od 130 do 260 km i da potope brodove težine i do 5 000 tona. Najmanje jedan “Bal” sistem sada je postavljen u blizini Kerčkog prolaza. Glavna uloga mobilnog sistema priobalnog odbrambenog sistema “Bastion-P” je eliminisanje brodova na pučini, uključujući grupu nosača, konvoje i plovila za sletanje.

Sistem koristi protivbrodni projektil "Oniks P-800” sa bojnom glavom od 200-250 kilograma. Prema rečima ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, sistem “Bastion-P” može gađati ciljeve na udaljenosti od 350 kilometara na moru i skoro 450 kilometara na kopnu. Tamo su i četiri bataljona sistema protivvazdušne odbrane S-400 raspoređenih na Krimu. Nalaze se u Feodosiji, Evpatoriji, Sevastopolju i blizu granice sa Ukrajinom.

Pogledajte OVDE šta je iranski predsednik Hasan Rohani naredio mornarici.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako je ruska vojska prošle nedelje dopremila strateško naoružanje na Krim, posle incidenta u Kerčkom prolazu

 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA