Najnovije

UBISTVO PILOTA MENJA PRAVILA IGRE: Rusija poslala elitne jedinice specijalnih snaga u Siriju! (FOTO)

Nakon obaranja ruskog aviona Su-25 i ubistva pilota Romana Filipova, komanda ruskih vojnih operacija u Siriji, po svemu sudeći, podigla dejstava svojih snaga na viši nivo.

SSO u Siriji (Foto: public)

Prema navodima velikog broja lokalnih aktivista, dan nakon smrti majora Romana Filipova, nekoliko jedinica SSO-a (Snage specijalnih operacija) sletelo je na aerodrom Hmejmim u Latakiji i odmah su upućeni u zonu borbenih dejstava. Istovremeno, bez konkretnog izvora, na društvenim mrežama pojavile su se i fotografije pripadnika SSO u akciji koje su, po svemu sudeći, snimljene u pokrajini Deir Ez Zor ili Homs. Da se, najverovatnije, radi o pripadnicima SSO svedoči napredna oprema i oružje koje koriste vojnici bez jasnih oznaka na uniformama:



Ovakvo prikazivanje snaga za specijalne operacije, nekarakteristično za Ruse do sada, jasna je poruka svim stranama zainteresovanim za sukobe sa Ruskom Federacijom da su najobučeniji pripadnici ruske vojske spremni da odreaguju na svaku provokaciju u najkraćem mogućem roku. Kako je telo pilota-heroja Majora Romana Filipova, koji je nastradao duboko unutar neprijateljske teritorije, stiglo u Rusiju, saznajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Snimljene operacije ruskog Specnaza u Siriji:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA