Najnovije

Putin isključio mogućnost da se kandiduje 2030. i da „vlada do 100 godina”

Više nego ubedljivom pobedniku ruskih predsedničkih izbora Vladimiru Putinu, koji ostakje u Kremlju do 2024-te, noćas je postavljeno pitanje: „Planirate li da se kandidujete na predsedničkim izborima 2030-te?”.

Putin (Foto: RIA)

Po Ustavu RF, Putin bi imao pravo da ponovo uđe u predsedničku trgu. Međutim, on je – verovatno imajući u vidu da će tada napuniti 77 godina, odgovorio:
„Slušajte, čini mi se da je to pitanje pomalo smešno. Šta, zar mislite da ovde (u Kremlju) sedim do svojih 100 godina? Ne!”
Ruski lider se sa domaćim i stranim novinarima sreo u svom izbornom štabu i najavio promene „u vladi” RF nakon svoje predsedničke inauguracije koja će biti 7. maja.
U momentu kada je bilo prebrojano 58 odsto glasova, a objavljeno da on dobija 75,5 odsto, novi-stari ruski lider je rekao da je preko medija saznao za „slučaj Sergeja Skripalja”. Pritom je naglasio da u Rusiji ne postoje otrovne supstance kakvom Britanci tvrde da je bio otrovan njihov špijun:
„Ne znam o tome ništa posebno, ali mogu da kažem da se radilo o bojnom otrovu da bi tamo svi bili mrtvi na mestu. Ponavljam: u Rusiji nema bojnih otrova jer su svi uništeni pod međunarodnom kontrolom. Inače, Rusija je spremna da učestvuje u istrazi tragedije u Solzberiju”.
Putin se svojim pristalicama zahvalio na izbornoj podršci. Učinio je to sa binemitinga-koncerta #”Rusija” koji je održan na Manježnom trgu u Moskvi:
„Ovo je veliki rezultat. Doživljavam ga kao priznanje i kao nadu u dalji razvoj zemlje. Pozivam vas da čuvate naše jedinstvo. Državno rukovodstvo će raditi punom snagom i odgovorno, a nadam se i sa boljim rezultatima nego dosad”.
Putin je na Krimu, koji je prvi put glasao da ruskim predsedničkim izborima, 91,7 odsto svih glasova.
On je zamolio protivkandidate i njihove birače da se ne osećaju pobeđenim i obećao da će se sresti sa svim učesnicima predsedničke trke u kojoj je on pobedio sa rekordnim rezultatom.
U svakom slučaju, Putinova pobeda ima i širi značaj i tiče se hladnog rata i trke u naoružanju koji su u toku i sudbine Sirije i Ukrajine... Pa i Balkana.
Moskovski politički ekspert  Gljeb Kuznjecov ocenio je da su izbori potvrdili Putinovo nesporno liderstvo i da se oko njega konsoliduje većina birača. On je uveren da su upravo završeni izbori – pogotovo s obzirom na povećanu izlaznost – pokazali da u Rusiji postoji stabilna i moćna „putinska većina”.
Dugin tvrdi da Skripalj, Sirija i Engleska su samo žrtve! Iz koja dva centra dolazi napad na Rusiju pročitajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA