Najnovije

TRGOVAC ORGANIMA: Srbija prodaje „srce“, a sutra će i „dušu“!

Kako reče Matija Bećković, Srbija prodaje svoje „srce“ za magareću klupu Evropske unije! Posle toga, na red će doći „duša“ – Srbija će morati da se odrekne svoje ljubavi prema Rusiji, jer EU ima jedinstvenu spoljnu politiku

Vučić i Kosovo (Ilustracija: Sinhua/Pravda)

Piše: Donko Rakočević Španski premijer Marijano Rahoj neće prisustvovati samitu Evropska unija – Zapadni Balkan idućeg mjeseca, jer ne želi da se slika sa tzv. kosovskim ,,predsjednikom’’ Hašimom Tačijem, prenijeli su mediji ovih dana. Napominje se da beskompromisni Rahoj smatra da je Kosovo Srbija i da kriminalac i terorista-separatista Tači nema šta da traži na EU samitu. Eto tako, španski premijer neće za zajednički sto sa teroristom Tačijem, a predsjednik Srbije jedva čeka tako nešto. Već sjutra (petak) ostvariće mu se želja, na pregovorima u Briselu, a ako je vjerovati Vuku Jeremiću, Vučić i Tači su se sastajali i prošle sedmice, tajno, na večeri u jednom restoranu u Parizu. Očigledno se dogovaraju poslednji detalji sporazuma Beograda i Prištine, a sve govori da će se Tači obavezati da do kraja sprovede Briselski sporazum, odnosno da dozvoli formiranje Zajednice srpskih opština na sjeveru Kosova, dok će, s druge strane, Vučić potpisati da Srbija neće praviti smetnje za prijem Kosova u OUN, možda za početak kao posmatrača (što je ideja Angele Merkel), ali i to će omogućiti Tačijevoj državi prijem u važne međunarodne organizacije, poput Interpola i UNESKO. Ostaje nejasno zašto se Vučiću toliko žuri? Jedino racionalno objašnjenje je da želi da što prije sa dnevnog reda skine pitanje granica, što je jedan od ključnih uslova za dalje napredovanje ka Evropskoj uniji. To je najbolje, u svom stilu, definisao Matija Bećković: „Prodaja Kosova i Metohije, to je trgovina organima. Ali, sad organima trguje Srbija. Prodaje svoje srce za magareću klupu Evropske unije!“ Posle toga, na red će doći „duša“ – Srbija će morati da se odrekne svoje ljubavi prema Rusiji! Jer, Evropska unija ima jedinstvenu spoljnu politiku, i neće dozvoliti nikom, pa ni Srbiji, da ima drugačiji odnos prema Rusiji. To vidimo dobro na primjeru Crne Gore. S obzirom da se odnosi evropskih zemalja i Rusije sve više zaoštravaju, možemo samo zamisliti kakva iskušenja narednih godina čekaju Srbiju. No, to je cijena evropskog puta. Previsoka, sve da je u Briselu čeka katedra, a ne magareća klupa. Šta se od Srbije očekuje po pitanju Kosmeta, pogledajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Sedmica

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Srbija u EU?
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA