Najnovije

IZABRALI SU SIGURNU SMRT: DŽejš Al Islam pogazio dogovor! Nastavljaju borbu za poslednje uporište Istočne Gute! (MAPA)

Vođa džihadističke organizacije DŽejš Al Islam, Esam Buvajdani, objavio je danas putem audio-poruke, da će militanti pod njegovom komandom nastaviti da brane poslednje uporište Istočne Gute - grad Dumu i njegovu okolinu, preneli su sirijski "opozicioni" mediji.

Esam Buvajdani (Foto: JuTjub, Pravda)

Osim objavljivanja iznenadne odluke, koja dolazi u danu kada je iz ostalih naselja Istočne Gute već započeta evakuacija militanata prema Idlibu, Buvadani je pozvao džihadiste širom Sirije da, u znak podrške njegovoj grupi, započnu napade na Sirijsku arapsku armiju (SAA). On je u ovom pozivu upozorio ostale džihadiste, teroriste i "pobunjenike" da će, nakon potpunog oslobađanja Istočne Gute, SAA pokrenuti napade i na severu i na jugu Sirije.

Sirijske agencije, ipak, podsećaju i da je vođa Fajlak Rahmana izdao sličnu objavu samo dva dana pre nego što je potpisao dogovor o povlačenju i dadaju da je ovo samo pokušaj Buvadanija da izdejstvuje što bolje uslove za predaju, odnosno da, umesto u Idlib, kao ostatak džihadista iz Istočne Gute, on i njegova grupa budu prebačeni u južnu pokrajinu Deraju. A gde su već počela da pristižu pojačanja SAA, saznajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Snimci žestokih borbi u Istočnoj Guti pre operacije "Čelik Damaska":
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA