Najnovije

ZAHAROVA: Iza akcija EU stoji NATO! Pokušavaju da demonizuju Rusiju!

Iza akcija Evropske unije stoji NATO, koji se koristi politikom kažnjavanja i pokušava da demonizuje Rusiju, izjavila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Marija Zaharova (Foto: Ria)

"NATO stoji iza Evropske unije. EU je atraktivan politički konstrukt sa moćnim Severnoatlantskim savezom iza sebe", rekla je Zaharova, prenosi Tass.
Ona je istakla da je "zadatak da se Rusija demonizuje" i da je "ono čemu sada svedočimo deo dugoročnog programa nekotrolisane rusofobije".
"To je pitanje ne samo Rusije kao države, već pitanje Rusa i ruskog naroda", rekla je Zaharova.
Američki predsednik Donald Tramp je naredio danas proterivanje 60 ruskih diplomata, koje smatra špijunima, iz SAD zbog trovanja bivšeg ruskog špijuna u Velikoj Britaniji, javlja "Blumberg". Ubrzo potom, predsednik predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je 14 zemalja članica Evropske unije donelo istu odluku dok iz Moskve stižu najave da će 60 američkih diplomata biti proterano.
Ona je govoreći za prvi kanal TV "Rusija" naglasila da SAD i Ujedinjeno Kraljevstvo stoje iza provokacije u Salzburiju i da veliki broj proteranih ruskih diplomata iz zapadnih zemalja ne ostavlja nikakvu sumnju o tome.
"Da nije bilo ovih brojki danas, moglo se nagađati o uzrocima ovog đavolskog nastupa koji je izvelo UK, ili o realnim koristima od ove čitave situacije koja se dogodila na teritoriji UK", rekla je Zaharova.
Naglasila je da se Rusija unapred pripremila za akcije britanskih saveznika.
"Sasvim prirodno, mi smo shvatili nakon samita EU šta će se dogoditi i sasvim prirodno smo se za to pripremili", rekla je Zaharova.
Pročitajte OVDE šta je to putem Tvitera preložila ambasada Rusije u SAD?
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vojni analitičari o zaoštravanju odnosa između Rusije i Britanije.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA