Najnovije

ŠTA SU PRAVE A ŠTA LAŽNE TEORIJE ZAVERE: Evo šta žele da sakriju pričama o vanzemaljcima i ravnoj zemlji (VIDEO)

Šta je ''Duboka država'', koja je pozadina takozvanih teorija zavere i ko zapravo stoji iza pljačkaških privatizacija u Srbiji, otkriva istoričar Miodrag Milanović. Milanović je gostujući u u emisiji "Agora" na "Narodnoj televiziji".

Ravna zemlja (Foto: Divulgação)

U emisiji je ukazano da se brojni istraživači pokušavaju da se diskredituju tako što im se pripisuje etiketa "teoretičara zavere", ali da se plasira sve više lažnih teorija kako bi se zamaglila istina. - Teorijama zavere poput onih da se Amerikanci nisu spustili na mesec, o dolasku vanzemaljaca i slučaju Rozvel ili najnovija, koja se lansira sa svih strana, da je zemlja ravna ploča itd... Sva ta pisanja služe da se zamagle prave teorije zavere - kaže Milanović. Kao teorije zavere koje su se pokazale kao istinite Milanović navodi dogovor Čerčila i Staljina o podeli uticaja u Evropi za koja predsednik SAD Ruzvelt nije znao. To je bio tajni dogovor Britanaca i Sovjeta protiv Amerikanaca. - Puno takvih primera ima i u Srbiji, aktuelne su brojne sporne privatizacije... Znaju se podaci ali se o tome ne piše. To su bile zavere političkog vrha i stranih kapitalista - tvrdi Milanović. Milanović se osvrnuo na nekoliko ekonomskih tema, i posebno istakao neke vrlo interesantne detalje vezane za privatizaciju i uticaj stranog faktora na domaću ekonomiju. On je u svom izlaganju skrenuo posebnu pažnju na primer privatizacije subotičke fabrike ''Sever'', koja je po njegovim rečima interesantan primer i slikovito pokazuje namere stranog kapitala, koji kako ocenjuje - ne bira sredstva.

Ovo se vidi na primer subotičkog Severa, to je bila izuzetno uspešna fabrika sa pet hiljada zaposlenih. Čak i u vreme sankcija, koja preko svojih ispostava u Norveškoj izvozila je prizvoda u vrednosti od 300 miliona dolara, na evropsko i američko tržište. Oni su poznati po proizvodnji raznih elektro mašina, opreme za hidrocentrale, pa do elektiričnih pumpi. Dakle, ta fabrika je potpuno opstala sve do takozvanih demokratskih promena. A onda je odmah nakon toga direktor uhapšen, naravno pod lažnim optužbama da je izvršio neku pljačku koja nikada nije dokazana. Odmah posle toga, u ''Sever'' je došao nemački ''Simens'', dakle, jedan kartel, jedna moćna industrija iz Nemačke. Sever je bio konkurencija ''Simensu'', odnosno, strani kupci su se odlučivali za Severove proizvode i turbine a ne za Simensove - zato što je bilo puno povoljnije. ''Simens'' preuzeo ''Sever'' i ostavio hiljadu radnika, a četiri hiljade je otpustio.''Server'' je očigledno ugašen radi  Simensovih interesa, a to se to desilo, zato jer je ''Simens'' korumpirao tadašnji državni vrh - ocenjuje on.  - Ova, ali i druge privatizacije rađene su po istom modelu, što se vidi prema njegovim rečima i na primeru duvanske industrije, koja je doživela strahovit udarac privatizacijom fabrika duvana i drugim špekulacijama, ističe Milanović. Zašto farmakomafija insistira na obaveznoj vakcinaciji saznajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Pravda/Narodna televizija

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ispovest policajca koji je spasao dve devojčice da ne počine samoubistvo.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA