Najnovije

BLISKI ISTOK ĆE TEK EKSPLODIRATI: Izrael čeka ovaj trenutak, a onda kreće frontalni napad na Irance i Sirijce (MAPA)

Sukob Izraela i Irana mogao bi da eskalira kada Sirijska arapska armija krene u čišćenje Dare na jugu Sirije, gde se ogromanbroj terorista smestio nadomak Golanske visoravni koja je pod kontrolom izraelske vojske. Izraelci su do sada vršili napade na SAA kada god bi pokušala da slomi teroriste u ovom delu Sirije.

Izraelski tenk (Foto: Sinhua)

SAA uveliko priprema ofanzivu na Daru i Kuneitru, a gotovo je sigurno da će se Izrael umešati i pokupati da je zaustavi kako bi se suprotstavio palestinsko-iranskom prisustvu nadomak svojih trupa.

Iako se pretpostavlja da će učešće Iranaca u ovoj ofanzivi, upravo zbog pretnji Izraela biti minimalno, Izrael je do sada pokazao da nema problem da vrši napade ni na Sirijsku arapsku armiju i da se protivi njenom većem prisustvu nadomak Golana. Izrelske trupe izvele su i niz napada na SAA u Kuneitri, a ti napadi su često predhodili ofanzivama terorista, tj. delovalo je kao da su koordinirani.

Izrael je pokazao da više voli da na svojim granicama ima teroriste nego SAA.

Pretpostalja se da će prvi zadatak SAA u predstojećoj ofanzivi biti da zauzme brdo Al Harah na zapadu Dare kako bi svojom artiljerijom kontrolisala veći deo provincije Kuneitra. Ostaje da se vidi da li će Izrael dozvoliti slom svojih savezničkih terorističkih grupa čiji pripadnici su, osim naoružanja, dobijali i lečenje u ovoj zemlji.

Šta je sve Izrael juče gađao u Siriji pogledajte OVDE.

Knjiga "Mrežni ratovi" ruskih geopolitičara Aleksandra Dugina i Leonida Savina distupna je u Srbiji i Republici Srpskoj,...

Posted by Dnevne Novine Pravda on ponedeljak 23. april 2018.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Profesro Mašinskog fakulteta Momčilo Milinović o rusko-američkom eksperimentalnom ratu u Siriji.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA