Najnovije

Đoković u osmini finala Rolan Garosa, evo ko mu je sledeći protivnik

Najbolji srpski teniser je dobio meč trećeg kola Rolan Garosa rezultatom 6:4, 6:7 (6:8), 7:6 (7:4), 6:2 posle 228 minuta igre.

Novak Đoković (Foto: Sinhua)

Rival je bio Španac Roberto Bautista Agut, koji je bio favorit ako se gleda jedino plasman na ATP rang listi pošto zauzima 13. mesto, dok je Novak Đoković 22. Naravno, to nije jedini kriterijum i jasno je da Srbin polako podiže formu posle problema koji su ga zadesili posle kompletiranja titula sa gren slem turnira pre dve godine upravo u Parizu. 

Đoković je prva dva kola prošao bez izgubljenog seta, protiv Brazilca Rožerija Dutre Silve i Španca Đaume Munara, dok se Bautista Agut vratio iz rezultatskog minusa protiv Uzbekistanca Denisa Istomina (od 1:2 do 3:2 u setovima), a potom je savladao Kolumbijca Santjaga Hiralda u tri seta. 

Novaku i Robertu je ovo bio osmi duel, a Srbin je upisao sedmu pobedu, četvrtu iz isto toliko odmeravanja snaga na šljaci. 

Prvi set

Novak je stigao do brejk lopte u osmom gemu, ali je nije iskoristio. Ipak, ono što nije tada, realizovao je na novi servis rivala, u desetom gemu. Iskoristio je drugu vezanu set loptu za 6:4. 

Drugi set

Već u prvom gemu na servis Španca je bilo dosta neizvesnosti, a Novak je iskoristio drugu brejk loptu za 2:0 u gemovima, da bi u sedmom Španac uzvratio. U desetom gemu Novak nije iskoristio set loptu, još dve u narednom na servis rivala i tako je ovaj set ušao u taj-brejk. U tom periodu igre je Bautista Agut poveo 3:0, Novak stigao do 4:4, a onda ponovo izgubio poen na svoj servis, posle čega je Španac stigao do dve vezane set lopte. Spasio ih je Đoković, ali ne i treću (za 8:6), koju je poklonio rivalu kada je poslao lopticu u mrežu, posle čega je i polomio reket. 

Treći set 

Uzbudljiv je bio početak trećeg seta. Novak je prvo oduzeo servis rivalu, a onda je Španac iskoristio treću brejk loptu i izjednačio - 1:1, da bi novim brejkom stigao do 3:1 protiv srpskog tenisera. Međutim, odmah je Đoković uzvratio - 2:3. Tu nije bio kraj oduzetim servisima, Bautista Agut je ponovo uspeo u tome i poveo 5:3, ali je odgovor bio ekspresan - 5:5, posle čega je ovaj set ušao u taj-brejk, ovaj put srećan za Srbina - 7:4. 

Četvrti set

Odlično je počeo Đoković ovaj set i u drugom gemu je oduzeo servis protivniku, pa sa još jednim stigao do 5:1. Ipak, Španac je vratio jedan brejk, smanjio na 2:5, ali i izgubio odmah naredni gem - 6:2 za Đokovića. 

Verdasko sledeći protivnik 

Novak Đoković će igrati u osmini finala protiv Fernanda Verdaska. Španac, koji je 30. nosilac, savladao je četvrtog, Bugarina Grigora Dimitrova, rezultatom 7:6 (7:4), 6:2, 6:4. 

Zašto je zaista Zidan napustio Real saznajte OVDE.

Izvor: Vesti-online.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA