Najnovije

TOŠIĆ O TOME ZAŠTO NIJE RUŠIO ŠAĆIRIJA: Ne tražim opravdanje, ali... (VIDEO)

Srpski reprezentativac Duško Tošić u javnosti je označen kao glavni krivac za poraz Srbije od Švajcarske na Mundijalu, jer u finišu utakmice nije napravio prekršaj i zaustavio kontru u kojoj je bio Đerdan Šaćiri.

Duško Tošić (Foto: Jutjub)

"Orlovi" su porazom od Švajcarske (2:1) praktično završili učešće na Mundijalu, jer ih je u poslednjem kolu čekala nemoguća misija - da pobede Brazil i prođu dalje.

To se, naravno, nije desilo, celu Srbiju je zaboleo način na koji je naša reprezentacija izgubila od Švajcarske. Golove su nam dali lažni Švajcarci Granit DŽaka i Đerdan Šaćiri.

Ovaj drugi je gol postigao u poslednjem minutu utakmice, kada je sevnula kontra "sajdžija", a Tošić je imao priliku da faulira protivnika po cenu crvenog kartona, ali on to nije učinio.
Možda sam mogao da ga rušim na 16-18 metara, dobijem crveni, a oni daju gol iz slobodnog udarca

- Mnogo se pričalo o golu Šaćirija i što ga nisam srušio. Jednostavno ko gleda fudbalski, ko se razume u fudbal, nedopustivo je da budem sam na sredini terena. Mislio sam da će Bleki Milenković imati taj pas. Iznenadio sam se da je lopta prošla, krenuo sam u trk sa njim, mislio sam do poslednjeg momenta da ću ga stići i blokirati udarac - rekao je Tošić i dodao:

- Na žalost nisam uspeo. Možda sam mogao da ga rušim na 16-18 metara, dobijem crveni, a oni daju gol iz slobodnog udarca. Lako je sada pričati, a na terenu je bilo teško doneti odluku. Sad, ne tražim neko opravdanje, ali morao sam sprečiti gol. Krivac sam i snosim odgovornost. Žao mi je, kažem opet, morali smo svi biti pametniji u nekim datim momentima - istakao je srpski fudbaler.

Igrači su posle tog poraza ostali budni do ranih jutarnjih časova, a na sledećem treningu kapiten Aleksandar Kolarov održao je sastanak sa igračima.

- Nama igračima je mnogo teško pao poraz, ostali smo do 6-7 sati ujutro i tugovali. Nismo mogli da se pomirimo da smo izgubili pogotovo što je srpski narod očekivao pobedu iz više razloga. Imali smo sastanak, napravio ga je kapiten Kolarov. Svako je rekao šta je imao, bilo nam je teško posle poraza, bili smo utučeni, besni, razočarani. Bio je sasvim običan sastanak kao u svakoj ekipi. Pitali smo se gde smo pogrešili, zašto smo izgubili - dodao je iskusni defanzivac.

Odluka da ne bude u timu za meč sa Brazilom došla je kao iznenađenje.

- Pred Brazil, nisam znao da neću igrati, niti mi je selektor nešto rekao. On je taj koji bira sastav, on je taj koji snosi odgovornost bilo pobedili, ili izgubili. Nisam ja Ramos, pa da mi je mesto u timu zagarantovano. Jesam bio razočaran kao i svaki igrač kad ne igra, to je prirodno. Ja mnogo volim Veljkovića i Milenkovića, oni su budućnost našeg fudbala, dobri su momci i pošteno su radili i borili se za mesto kao svaki igrač. Moje mišljenje je da je trebalo da igramo Bane i ja. Ne znam da li bismo pobedili, ali sigurno je da imamo u nogama milion takvih utakmica i da bismo znali kako sa Brazilcima - zaključio je Tošić.

Kolinda čestitala Novaku Đokoviću pobedu nad Nadalom, više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA