Najnovije

BEŽANIJA BELIH ŠLEMOVA IZ SIRIJE RAZOTKRILA SVETSKU ZAVERU: Lažnim humanitarcima ruke krvave do lakata! (VIDEO)

Bekstvo pripadnika nevladine organizacije Beli šlemovi iz Sirije slikovito pokazuje čija su naređenja oni ispunjavali i čijim su novcem osnaženi, saopštilo je juče rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Lažnim humanitarcima ruke krvave do lakata! (Foto: Jutjub)

U saopštenju se ističe da su pripadnici Belih šlemova dobili pomoć iz inostranstva, a da sada radije napuštaju Siriju i tako, ocenjuje se, pokazuju koliko su licemerni celom svetu.

Izrael je, naime, nedavno evakuisao pripadnike snaga sirijske civilne odbrane, poznate kao Beli šlemovi, iz ratne zone na jugu Sirije i prebacio ih u Jordan.

Bi Bi Si prenosi da su Izraelske odbrambene snage (IDF), kako se naziva vojska te zemlje, objavile da su delovali po zahtevu SAD i evropskih zemalja.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu rekao je juče da je pomogao evakuaciju Belih šlemova iz Sirije, na zahtev američkog predsednika Donalda Trampa i drugih lidera. Izraelski mediji su javili da je preko Golanske visoravni, koja se nalazi pod okupacijom Izraela, u Jordan evakuisano oko 800 ljudi.

Sirijska vlada osudila je evakuaciju na stotine pripadnika sirijskih Belih šlemova koji su otišli iz zemlje u Jordan, uz pomoć Izraela. Sirijska vlada optužuje Bele šlemove da su agenti inostranih neprijatelja i da sarađuju sa pobunjenicima u borbi protiv predsednika Bašara el Asada.

Beli šlemovi, koji su 2016. bili nominovani za Nobelovu nagradu za mir, delovali u području na jugozapadu Sirije gde su ostali zarobljeni zbog ofanzive vladinih snaga.

Koji su NATO planovi za napad na Rusiju pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA