Najnovije

Časlav Koprivica: Prošlo je vreme kada je patrijarh SPC poredio Vučića sa lavom (VIDEO)

Sedam meseci pošto je Apel za odbranu Kosova i Metohije uzburkao duhove u srpskoj javnosti, gde smo u odnosu na najvažnije državno pitanje? Kako bi zvanična vlast mogla da bude sprečena da počini krajnji čin veleizdaje, koji uveliko najavljuje? Koja su sve sredstva dozvoljena u toj borbi? O tome je u novoj RasPravdi govorio profesor Časlav Koprivica, jedan od pokretača Apela.

Časlav Koprivica (Foto: HelmCast)

On je kritikovao politiku Aleksandra Vučića prema Kosovu i Metohiji tvrdeći da iza priča o podeli i razgraničenju stoji izdaja. On je rekao da Vučić Srbiji nudi “patrljak Kosova” kako bi opravdao odricanje od velikog dela teritorije Srbije.

Koprivica je posebno ukazao da je Aleksandar Vučić suviše kooperativan prema Zapadu.

Ipak, on je rekao da za promenu situacije nije dovoljna smena samo jednog čoveka već čitavog političkog sistema koji je uspostavljen u Srbiji nakon 2000. godine. Koprivica tvrdi da patrijarh Irinej više ne smili da se Vučić bori kao lav za zaštitu Kosova i Metohije i da je takav utisak stekao prilikom poslednjeg susreta potpisnika Apela sa njim.

Emisija RasPravda realizuje se u saradnji produkcije HelmCast i portala Pravda. Autor i Voditelj emisije je Miodrag Zarković. 

Zašto je đakon Nenad Ilić iskritikovao vlast pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Intervju sa urednikom Pravde Igorom Marinkovićem.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA