Najnovije

RUSIJA: Amerika štiti teroriste!

Teroristi ID i Nusra fronta se kriju u kampu za izbeglice Rukban na granici sa Jordanom, koristeći ih, uz znanje američkih vojnika, kao živi štit, saopštila je zvanična predstavnica MIP-a Rusije Marija Zaharova.

Nusra front (Foto: Tviter/Pravda)

„U najveći kamp za privremeno raseljena lica Rukban u blizini granice sa Jordanom sirijske vlasti i UN i dalje nemaju pristupa. Među civilima koji su tamo faktički taoci kriju se, koristeći ih kao živi štit, džihadisti, njih nekoliko stotina, kao i pripadnici Nusra fronta, koji koriste i teško naoružanje. Sve to se dešava, nažalost, i mi imamo informacije koje potvrđuju da se to radi sa znanjem američkih vojnika koji kontolišu zonu od 55 kilometara oko nelegalne baze u Tanfu na sirijskoj teritoriji“, rekla je Zaharova.

Podsetimo, američke snage se u Siriji nalaze bez dozvole zvaničnog Damaska.

Portparolka MIP-a Rusije je dodala i da je Rusija primetila u Avganistanu da nepoznati helikopteri dopremaju oružje talibanima i ID koji međusobno sarađuju.

„Između ostalog, prema tvrdnjama avganistanskih medija i lokalnog stanovništva, takvi letovi u poslednje vreme su zabeleženi u provinciji Sari Pul“, navela je Zaharova.

 Putin je dobio oružani rat u Siriji, a dobiće i gasni rat u Evropi! Evo o čemu se radi… Pročitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Sve o Nustra frontu.

 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA