Najnovije

UVERTIRA ZA IDLIB: SAA počistila terorističke baze DŽabhat Al Nusre u severnoj Hami (MAPA)

Jedinice sirijske arapske armije uništile su baze teroriste DŽabhat Al Nusre i grupa koje su im pripadale u severnoj i severozapadnoj provinciji Hama blizu administrativnih granica provincije Idlib, njihovog poslednjeg glavnog uporišta.

SAA u Hami (Foto: Jutjub)

Dopisnik SANE iz Hame rekao je u ponedeljak da je vojna jedinica pozicionirana oko grada DŽurin, a čije su akcije usmerene na teroriste "Turkistanske partije" na periferiji grada Al Ziara, i da su uništili nekoliko baza, nanoseći im značajne gubitke.

Dopisnik je saopštio da je još jedna vojna jedinica džihadista gađana artiljerijskom vatrom u okolini grada Al Latamne. Abdo Hamad Al Habinb je identifikovan među poginulim teroristima.

Ova karta pruža opšti pogled na vojnu situaciju u Siriji i Iraku 3. septembra 2018. godine. Ćelije ID još uvek rade u pustinskim područjima u blizini sirijsko-iračke granice i na administrativnoj granici između sirijskih provincija Suvajda i Rif Dimaš. Istovremeno, sirijska vojska se, navodno, sprema za pokretanje vojne operacije u provinciji Idlib, čime je cilj da se okonča prisustvo terorista tamo.

Pročitajte OVDE zašto svi gledaju u rusku avijaciju i mornaricu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Šta se dešavalo danas na sirijskom ratištu i za šta je Iran optužen?

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA