Najnovije

PRVI ČOVEK FSB: Ukrajina koristi članove međunarodnog terorističkog podzemlja za zločine u Rusiji

Ukrajina izvršava varvarske zločine u Rusiji uz učešće članova međunarodnog terorističkog podzemlja, o čemu svedoči i teroristički akt u „Krokus siti holu“, izjavio je direktor Federalne službe bezbednosti i predsednik Nacionalnog antiterorističkog komiteta (NAK) Aleksandar Bortnjikov.

„Ukrajinski neonacisti i njihovi zapadni pokrovitelji organizuju izvršenje najvarvarskijih zločina na teritoriji naše zemlje. Istovremeno, u svojstvu izvršilaca zločina angažuju i članove međunarodnog terorističkog podzemlja. Dokaz su i nedavni tragični događaji u Krasnogorsku i mnogobrojne civilne žrtve“, istakao je Bortnjikov nakon sednice NAK.

U saopštenju NAK, na kraju sednice Komiteta takođe je istaknuto da organi vlasti i bezbednosne strukture preduzimaju mere za jačanje bezbednosti objekata, uključenih u podršku Specijalne vojne operacije i snabdevanje novih ruskih regiona.

„Kao rezultat blagovremenih akcija, od početka godine sprečeno je 27 terorističkih objekata na ovim objektima“, naglašava se u saopštenju NAK.

Napad na „Krokus siti hol“

Prema poslednjim informacijama, broj poginulih u terorističkom napadu u „Krokus siti holu“ poginule 144 osobe, od čega šestoro dece, a povređena je 551 osoba. Osmoro dece u napadu je izgubilo oba roditelja, a starateljstvo nad njima preuzimaju rođaci.

Četvorica terorista, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.

Iz njihovih izjava proizlazi da je napad izveden za novac, ali jasnu sliku o tome koji su bili njihovi motivi za napad i ko su nalogodavci jednog od najkrvavijih terorističkih napada u istoriji Rusije za sada nije moguće složiti.

Moskovski sud odredio im je pritvor do 22. maja. Optuženi su za terorizam i priznali su krivicu, a za to delo preti im doživotna robija.

ZELENSKI DOBIO JAKO LOŠE VESTI! Kreće apsolutni preokret u Donjecku?! Posle Časovog Jara, ovo je sledeće...

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA