Najnovije

DŽIHADISTI UDARILI NA SIRIJSKU VOJSKU! Sever Latakije u krvi, Turska ponovo umešala prste: Teške borbe između Asadove vojske i terorista!

Pripadnici terorističke grupe okupljeni oko Hadžata Tahrira al-Šama i njihovih saveznika započeli su tokom prepodneva masovni napad na položaje Sirijske arapske vojske na severu Latakije.

Žestoke borbe se vode na severu Latakije (Foto: Jutjub)

Lokalni mediji navode da napad predvodi grupa terorista okupljena oko Hadžata Tahrira al-Šama, koji je bivši ogranak al-Kaide u Siriji.

U ovoj ofanzivi učestvuju i druge frakcije raznih terorističkih grupa, kao i pojedini pripadnici Sirijske nacionalne armije (SNA), koje podržava Turska.

Aktivisti bliski ovim terorističkim grupama tvrde da su džihadisti uspeli da zauzmu nekoliko sela i ključne položaje južno od grada Kabanija. Ova informacija još nije zvanično potvrđena.

Međutim, izvori bliski SAA tvrde da su džihadisti pokrenuli ofanzivu na sirijsku vojsku, koja je odbila sve napade džihadista.

Ovaj napad terorističkih grupa na sever Latakije poklapa se sa turskom ofanzivom, koja je nedavno završena u severoistoku Sirije.

Lokalni mediji navode da radikalni pripadnici terorističkih grupa čine ratne zločine nad civilima u ovom delu Sirije.

Pročitajte OVDE kako je ruska PVO reagovala prilikom napada na Hmejmijm.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA