Najnovije

Završeno pisanje optužnice za ubistvo Olivera Ivanovića, čeka se samo...

Tekst optužnice za slučaj ubistva Olivera Ivanovića je završen i poslat na prevođenje, potvrdio je Mahmut Haljimi, advokat Marka Rošića – jednog od sedam, kako je javnosti poznato, do sada osumnjičenih za umešanost u slučaj ovog ubistva. Rošićev advokat pozvao se na navode specijalnog tužioca, Sulj Hodže. Faruk Korenica, advokat još jednog osumnjičenog – pripadnika takozvane Kosovske policije, Nedeljka Spasojevića, nije imao ova saznanja. On, štaviše, smatra da od ove optužnice „nema ništa“, te da se „samo kupuje vreme“.

Oliver Ivanović (Foto: jutjub)

Specijalni tužilac nadležan za slučaj ubistva Olivera Ivanovića, Sulj Hodža, još 1. novembra je potvrdio da će u roku od 15 do 20 dana biti podignute optužnice protiv osumnjičenih, Marka Rošića i Nedeljka Spasojevića, kao i da se radi na tome da se podigne „zajednička optužnica“ protiv svih osumnjičenih.

Hodža je tada ujedno rekao da ovo tužilaštvo ima nova saznanja u vezi sa slučajem ubistva srpskog političara, ali da će ona biti poznata za javnost u trenutku kada se podignu optužnice.

Devetnaest dana kasnije, optužnica još uvek nije podignuta, ali je, kako je za KoSSev večeras potvrdio advokat Marka Rošića, tekst završen i poslat na prevođenje.

„Optužnica nije podignuta, čekamo…juče mi je (Sulj Hodža) rekao da je optužnica završena i da je poslata na prevođenje i zbog toga mora da se kasni malo“.

Kada će biti podignuta, ko su osumnjičeni, da li su u pitanju pojedinačne ili grupna optužnica, šta se osumnjičenima stavlja na teret, Haljimiju nije poznato, te navodi da će morati da se sačeka njeno obelodanjivanje, odnosno, zvanično podizanje.

Korenica: Od toga nema ništa, samo se kupuje vreme

Sa druge strane, Faruk Korenica, advokat pripadnika Kosovske policije sa Severa, Nedeljka Spasojevića, koji se takođe sumnjiči za umešanost u ubistvo Ivanovića, nema nikakva nova saznanja o mogućnosti podizanja optužnice.

„Osim praznog obećanja koje je dato pre skoro mesec dana…da će optužnica biti podignuta za 15 dana, a evo skoro mesec je prošao, ništa nemam“, kaže u telefonskom razgovoru.

Korenica smatra da optužnica ne bi trebalo da se ni podiže, te da bi trebalo čak i da se „obustavi istraga“, jer:

„Onog trenutka kada tužilac ima dobro osnovanu sumnju, njemu su otvorena vrata da podigne optužnicu, ali ako neko 12 mesesci navodno skuplja dokaze za nešto, a nema nikakvog rezultata, faktički istraga i ne postoji“.

Komentarišući navode specijalnog tužioca iznete pre 19 dana u izjavi za KoSSev o tome da postoje nova saznanja o ovom slučaju koja će biti poznata javnosti kada se podigne optužnica, Korenica postavlja pitanje – a gde su bili ti dokazi tokom ovih 10 meseci?

„Zakonom je regulisano da istraga mora da traje što kraće, ona ne sme da se pretvori u glavni pretres…prema tome, od toga nema ništa, taj čovek (Nedeljko Spasojević) je bio dostupan vlastima uvek i nažalost, nakon atentata na Olivera Ivanovića, neko hoće samo da vremenom dokaže da je navodno sve uradio da bi na kraju rekao on ili sud – izvinite ali ovde nema ništa„.

A najteže je, kako kaže, Spasojeviću, koji se u pritvoru nalazi još od 23. novembra 2018. i njegovoj porodici.

„Zaboravlja se da oko okrivljenog, bilo ko da je u pitanju i da je najveći ubica, ima oko 20 do 50 lica koji ga mnogo vole“.

Takozvano Specijalno tužilaštvo Kosova – bez odgovora

Zvaničnu potvrdu o završetku teksta optužnice večeras nismo uspeli da dobijemo uprkos više pokušaja.

Takozvani specijalni tužilac, Sulj Hodža, koji je do sada u više navrata govorio, večeras je, međutim, to odbio, rekavši da se za sve informacije o slučajevima Specijalnog tužilaštva obratimo portparolu ovog tužilaštva, Ekremu LJutfiu. LJutfiu, međutim, sa druge strane, nije mogao da odgovori na pitanja koja smo uputili u telefonskom razgovoru, jer, kako je rekao, „ne govori srpski i engleski“.

U međuvremenu smo se portparolu tužilaštva obratili pisanim putem na albanskom jeziku, ali do objavljivanja ove vesti odgovor nismo dobili.

Marku Rošiću i Nedeljku Spasojeviću, pripadniku takozvane Kosovske policije sa Severa, poslednji put je pritvor produžen 22. oktobra za naredna dva meseca.

Rošićev advokat, Mahmut Haljimi, tada je poručio da ni prilikom ovog produženja pritvora tužilac nije predstavio nikakve nove dokaze koji bi opravdali dalje zadržavanje u pritvoru njegovog klijenta.

Rošić i Spasojević nalaze se u pritvoru još od 23. novembra 2018.

Tada je uhapšen takođe još jedan policajac, Dragiša Marković, da bi kasnije bio pušten iz pritvora. Potpredsednik Srpske liste, Milan Radoičić, takođe jedan od osumnjičenih za umešanost u ovo ubistvo, tada je izbegao hapšenje. Za njim je naknadno raspisana poternica.

Do sada je poznato da se za slučaj ubistva Olivera Ivanovića, odnosno umešanost u ubistvo, tereti sedam osoba. Potvrđena su imena šest osoba – Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Dragiša Marković, Milan Radoičić, Silvana Arsović i Rade Basara.

Poslednja akcija hapšenja na okupiranoj srpskoj teritoriji u vezi sa slučajem ubistva izvedena je pre više od nedelju dana kada je uhapšen policajac Rade Basara, dok je drugi osumnjičeni Ž. B., za kojeg se pretpostavlja da je jedan od najviših policijskih zvaničnika regiona Sever, uspeo da izbegne hapšenje.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. i do sada nijedna optužnica nije podignuta.

Ovo je dokaz da je  Hašim Tači Srbin! Više o tome pročitajte OVDE!

Izvor: kossev. info

 

Bonus video

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA