Najnovije

TURSKE KUKAVICE SE RAZBEŽALE PO PUSTINJI: Militanti krenuli u ofanzivu, ali su udarili u kursko-sirijski zid!

Pripadnici Sirijske arapske armije (SAA) i Sirijskih demokratskih snaga (SDF) pokrenuli su ofanzivu protiv grupe militanata koje podržava Turska u oblasti Abu Rasin.

Pripadnici SAA (Foto: Jutjub)

Kako prenose lokalni mediji tokom dana vođene su žestoke borbe u sirijskoj oblasti Abu Rasin, a prema poslednjim informacijama ima dosta poginulih i ranjenih na obe strane.

Prema jednom vojnom izvoru, prvo su militanti koje podržava Turske krenuli na SAA i SDF, a onda su Sirijci i Kurdi udruženim snagama krenuli u kontranapad.

Prvo su sprečili Turke i njihove saveznike da upadnu u Abu Rasin, a onda je usledila kontraofanziva u kojoj su oslobođeni gradovi Um Šajfah i Al-Kasamijah, dok su se militanti razbežali u pravcu pograničnog grada Ras al-Aina.

SAA je u ovim borbama izgubila tri vojnika, dok je oko 15 ranjeno. Nije poznato da li redovima Kurda ima povređenih i poginulih boraca.

Vojni izvor je dodao da među pripadnicima tzv. Sirijske nacionalne armije ima dosta poginulih i ranjenih, jer su morali da se povuku sa položaja zbog velikih gubitaka.

Prema poslednjim informacijama u ovom području se čuje sporadična pucnjava.

Pročitajte OVDE kakvu je ofanzivu naredio Bašar al Asad.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA