Najnovije

DRAMA U PRIŠTINI! KOSOVO JE LEGLO DŽIHADISTA! Policija i tužilaštvo na nogama: Podignute nove optužnice zbog pridruživanja Islamskoj državi

Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je danas optužnicu protiv A.M-Z. zbog “organizovanja i učešća u terorističkoj grupi”, navodi se u saopštenju.

Pripadnici Islamske države (Foto: Jutjub)

A.M-Z. se tereti da je namerno i svesno 12. septembra 2014. zajedno sa suprugom i njihovom ćerkom, otputovala sa aerodroma „Adem Jašari“ u Prištini, u Istanbul, odakle je otišla u Siriju gde se pridružila terorističkim organizacijama Islamska država i Al-Nusra.

U toku boravka u ratnim zonama, posećivala su ih različita lica, a u tom periodu je dobijala i iznose od 50 do 150 dolara mesečno, prehrambeni paket i stvari za higijenu, dok je njen suprug  vežbao sa sirijskom vojskom i držao predavanja u džamiji u gradu Manbidž, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Okrivljenu A.M-Z. su američke pravosudne institucije vratile na KiM 20. aprila ove godine.

Ovo je sedma žena protiv koje je Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu u poslednjih mesec dana.

Još jedna optužnica na KiM zbog ID

Specijalno tužilaštvo podiglo je danas optužnicu protiv još jedne osobe za učešće u terorističkoj grupi.

Ovog puta u pitanju je muškarac A.K. koji se tereti da je juna 2014, sa prištinskog aerodroma, otputovao u Tursku odakle se prebacio u Raku gde se pridružio ID kao član „bataljona Abu Musab Zarhavi“ da bi se godinu dana kasnije – 2015. prebacio u Damask.

Tokom boravka u Siriji, A.K. je zadobio povrede tokom napada ID na vojni aerodrom „Al-damay“ kada je nagazio na minu i proveo u bolnici četiri meseca. Uhapsile su ga još pre dve godine Sirijske demokratske snage da bi na KiM bio deportovan 19. aprila ove godine.

Pročitajte OVDE dokle je stigla istraga o ubistvu Olivera Ivanovića.

Izvor: Kosev

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA