Najnovije

ŠTA ĆE NA OVO REĆI NATO LOBI U UKRAJINI? Zelenski se osvrnuo na sukobe u Donbasu pa pomenuo Putina! Evo šta je rekao o saradnji!

U naporima sa ciljem pronalaska rešenja za sukobe u Donbasu neće biti napretka bez dijaloga sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, izjavio je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski.

Volodimir Zelenski (Foto: ria.ru)

On je u video-snimku objavljenom na "Fejsbuku" rekao da bi se moglo "raditi i bez dijaloga, ali da bi to bilo kao korišćenje sprave za trčanje na kojoj se trči u mestu bez pomeranja napred".

- Ne želimo da trčimo u mestu, želimo da se sve ovo završi - istakao je Zelenski.

Zelenski je naglasio da njegovo učešće na sastanku Normandijske četvorke, koji će se održati 9. decembra u Parizu, neće biti izdaja naroda, jer je samo održavanje sastanka - pobeda.

Ukrajinski lider je naglasio da ne postoji alternativno rešenje za smirivanje sukoba kojim bi se zamenila diplomatska sredstva, uz upozorenje Ukrajincima da ne treba da veruju političarima koji kritikuju održavanje dijaloga, prenio je TASS.

- Diplomatija je jedini način - ubijeđen je Zelenski.

Na pitanje da li veruje Putinu, Zelenski je za poljski "Izborni list" rekao da se u politici nikome ne može verovati i da nikome ne veruje u politici.

- Voleo sam matematiku u školi. Tu rešavate jednačine sa jednom ili dve nepoznate. S druge strane, ovde je sve nepoznato, uključujući našu zemlju, političare u njoj. Ja dolazim iz poslovnog sveta i smatram da se nikome ovde ne može verovati. Umesto toga, svako gleda svoje interese - kaže predsednik Ukrajine.

Putin potpisao zakon o dodatnom regulisanju delovanja stranih medijskih agenata! Više o tome OVDE.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA