Najnovije

RASTU TENZIJE NA SEVERU AFRIKE! DA LI SVETU PRETI NOVA RATNA KATASTROFA? Američka vojska tvrdi da su im Rusi oborili dron u Libiji

Američka vojska veruje da je nenaoružanu američku bespilotnu letelicu, koja je nestala u blizini glavnog grada Libije prošlog meseca, u stvari oborila ruska protivvazdušna odbrana i zahteva povratak olupine drona, saopštila je komanda američkih snaga u Africi.

Američki dron je oboren u Libiji (Foto: Jutjub)

Takav incident podvukao bi sve veću ulogu Moskve u Libiji, gde ruski plaćenici navodno intervenišu u građanskom ratu u ime zapovednika sa sedištem u istočnoj Libiji, Kalife Haftara.

Haftar pokušava da preuzme glavni grad Tripoli, koji sada drži međunarodno priznata Libijska vlada nacionalnog sporazuma (GNA).

General američke vojske Stiven Taunsend, komandant snaga SAD u Africi, rekao je da veruje da operateri vazduhoplovne odbrane u to vreme “nisu znali da je u pitanju američka letelica s daljinskim upravljanjem kada su pucali na nju”.

“Ali oni sada zasigurno znaju kome pripada i odbijaju da je vrate. Kažu da ne znaju gde je, ali ja u to ne verujem”, rekao je Taunsend.

Pročitajte OVDE kako su ruski lovci uništili teroristička uporišta u Idlibu.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA