Najnovije

IGRA SA "MRTVIM PLENOM": Za lažno prijavljivanje SNS-ovcu sledi zatvorska kazna, ali Vučiću više ne bi moglo da se sudi nikad!

Sudija Apelacionog suda u Beogradu, Miodrag Majić je na Tviteru odgovorio na pitanja o najavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević u ponedeljak podneti krivičnu prijavu protiv Vučića i njegovog brata Andreja, kako bi bio istražen slučaj "Jovanjica".

Miodrag Majić (Foto: Jutjub)

Naime, on je na pitanja da li je u slučaju oslobađajuće presude moguće suditi ponovo istim licima za isto krivično delo i da li Vučić može da odgovara jer prijavljuje lice za koje zna da nije učinilo krivično delo, objasnio da je u Krivičnom zakoniku u članu 334. predviđena kazna zatvora od tri meseca do tri godine, ukoliko neko prijavi neko lice da je počinilo krivično delo, za koje se goni po službenoj dužnosti, a da on zna da to lice nije počinilo to krivično delo.


Sudija Majić je naveo i da u slučaju pravosnažno oslobađajuće presude po toj krivičnoj prijavi, istim licima ne bi moglo ponovo da se sudi za isto krivično delo.

Pročitajte OVDE   sve detalje o ovoj prijavi.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA