Najnovije

MILATOVIĆ: Priznanje Kosova, članstvo u NATO-u i sankcije Rusiji završene stvari

Izrazio je nadu da će Crna Gora, uz pomoć svojih strateških partnera, postati punopravna članica Evropske unije u narednih 4-5 godina.

Jakov Milatović (Foto: Jutjub)

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je da su priznanje nezavisnosti tzv. Kosova, članstvo zemlje u NATO-u i sankcije Rusiji kao deo zajedničke spoljne i bezbednosne politike Evropske unije - završene stvari.

Milatović je za RTV Slovenija, na pitanje da prokomentariše odnos Crne Gore prema Srbiji i Rusiji i uticaj Srpske pravoslavne crkve, rekao da je bivši predsednik Milo Đukanović doneo pitanje crkve u svakodnevnu politiku i da je ono stavljeno ad akta, saopšteno je iz pres službe Milatovića.

Prema njegovom mišljenju, sada i političari u Crnoj Gori imaju fokus na temama koje su od suštinske važnosti za građane, a to su ekonomski i životni standard, vladavina prava i evropske integracije.

"Dok su nas delili i stavljali fokus na te podele, ono što se dešavalo je da se jedan mali krug ljudi povezan sa prethodnom vladajućom strukturom snažno obogatio, stalno plašeći narod i promovišući različite neistine o ovakvom ili onakvom uticaju u Crnoj Gori, i upravo toliko dugo opstajao na vlasti", kazao je Milatović.

Izrazio je nadu da će Crna Gora, uz pomoć svojih strateških partnera, postati punopravna članica Evropske unije u narednih 4-5 godina.

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA