Najnovije

ŠIPTARI, JE L` VAM SAD JASNO KO STE I ŠTA STE? Jedan detalj sa sednice SB UN napravio jasnu razliku između Beograda i Prištine! Ovo će ih boleti

U sedištu Ujedinjenih nacija u NJujorku sinoć je održana sednica Saveta bezbednosti o situaciji na Kosovu, a stavove Srbije zastupa šef diplomatije Ivica Dačić.

Flora Čitaku (Foto: Jutjub)

Predsedavajući iz Ekvatorijalne Gvineje predsavio je ministra Dačića kao zvaničnika Srbije, a Floru Čitaku samo po imenu i prezimenu.

Kao i na prošloj sednici Saveta bezbednosti o sitiaciji na Kosovu, predsedavajući nije spominjao lažnu državu Kosovo. Flora Čitaku, predstavljena je samo kao gospođa.

Predstavnica lažne države države Kosova u SAD Flora Čitaku oglasila se na Tviteru.

- Idem u NJujork na još jedan besmislen sastanak SB povodom (tzv.) Kosova. Uznemirujuće je videti u kojoj meri se platforma SB UN izobličuje u teatar u kom Srbija dolazi i deli priče u koje čak ni sama ne veruje - napisala je Čitaku i dodala da je "tzv. Kosovo tu da ostane".

Pored zalaganja za očuvanje redovne dinamike i formata sednica Saveta bezbednosti o radu UNMIK-a, kao i podrške radu ove misije u nesmanjenom obimu i sa neizmenjenim mandatom, ministar Dačić u svom izlaganju daje osvrt na izveštaje generalnog sekretara Ujedinjenih nacija o radu UNMIK-a.

Pored toga, iznosi i našu ocenu aktuelne situacije na Kosovu i Metohiji, posebno u kontekstu niza provokativnih i jednostranih poteza Prištine u prethodnom periodu, kao i povećanog broja napada na Srbe i njihovu imovinu u Pokrajini.

Održavanje sednice je bilo neizvesno zbog protivljenja SAD, Velike Britanije, Nemačke i Poljske iako je Ekvatorijalna Gvineja, koja ovog meseca predsedava SB UN izrazila spremnost da to pitanje stavi na dnevni red.

Dačić dobio Trampov plan za Kosovo. Kako će SAD urazumiti Prištinu pročitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA