Najnovije

GOLAN JE SIRIJSKI: Gradovi na nogama, hiljade ljudi spremno da krene na Izrael! (VIDEO)

Hiljade Sirijaca okupilo se u gradovima širom zemlje u znak protesta protiv odluke Donalda Trampa da zvanično prizna suverenitet Izraela nad Golanskom visoravni. AP napominje da su potez SAD osudile mnoge zemlje, uključujući američke saveznike.

Narod Druzi, Golanska visoravan (Foto: Jutjub)

U zajedničkom saopštenju ambasadora Francuske, Nemačke, Britanije, Poljske i Belgije u Ujedinjenim nacijama napominje se da njihove zemlje ne priznaju suverenitet Izraela nad Golanskom visoravni, koju je Izrael okupirao 1967, prenosi AP. Ambasadori tih pet članica EU u Savetu bezbednosti UN su u saopštenju naglasili da je "aneksija teritorije silom zabranjena prema međunarodnom pravu", navodeći da su bilo kakve jednostrane promene granica protiv "međunarodnog poretka zasnovanog na pravu i Povelji UN", prenosi AP.

U međuvremenu, sirijska državna novinska agencija SANA objavila je fotografije sa marša u južnom sirijskom gradu Sveida, u kojem su muškarci i žene mahali sirijskim i palestinskim zastavama i nosili transparente s natpisom "Golan je sirijski". Prema navodima te agencije, protesti su održani i u gradu Dara, koji se nalazi na oko 20 kilometara od Golanske visoravni. Protesti su održani i u Alepu na severu Sirije, Homsu i Hami, koji se nalaze u centralnom delu zemlje, kao i u severoistočnom gradu Hasaka.

Sprema se strahovit napad na Izrael. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Trampova izjava o Golanu izazvala bes u arapskom, islamskom pa i u zapadnom svetu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA